sunt persoana fizica si am un buldoexcavator pe care vreau sa il inchiriez unei firme de constructii.
as vrea sa stiu ce autorizatii sunt necesare, din punct de vedere ssm sau altfel, daca trebuie sa le obtin eu, ca proprietar sau firma care il inchiriaza.
va multumesc
Din ce cunosc eu, nu trebuie nici o autorizatie speciala.Dvs. ca proprietar, aveti obligatia inregistrarii la Primarie, ca mijloc de transport lent, cu taxele aferente. Obligatia respectarii normelor de SSM revine, in cazul inchirierii, utilizatorului.
În contractul de închiriere, la clauze, specificaţi că utilizatorul(chiriaşul, mecanicu, beneficiarul, etc) îşi asumă respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă privind lucrul (folosirea, utilizarea,depozitarea, întreţinerea etc) buldoexcavatorului, cf legii 319, hg 1425, lucrul pe şantiere temporare sau mobile, alte instrucţiuni pe care le consideraţi necesare.
Ssm pentru pfa
zoltan_zoltan
Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)