avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate ?

Functia de director al unei unitati de invatamant de stat (liceu, scoala generala) este incompatibila cu functia de consilier local ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 29 Iunie 2012
potrivit legii161/2003 incompatibilitatile consilierului local sunt
Art. 88. - (1) Functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu:
a) functia de primar sau viceprimar;
b) functia de prefect sau subprefect;
c) calitatea de functionar public sau angajat cu contract individual de munca in aparatul propriu al consiliului local respectiv sau in aparatul propriu al consiliului judetean ori al prefecturii din judetul respectiv;
d) functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
e) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala de interes local ori la o societate comerciala de interes national care isi are sediul sau care detine filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
f) functia de reprezentant al statului la o societate comerciala care isi are sediul ori care detine filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
g) calitatea de deputat sau senator;
h) functia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat si functiile asimilate acestora.
(2) O persoana nu poate exercita in acelasi timp un mandat de consilier local si un mandat de consilier judetean
in cazul dumneavoastra nu e incompatibilitate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Directorul si directorul adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitarii mandatului, functia de presedinte sau vicepresedinte in cadrul unui partid politic, la nivel local, judetean sau national. (art.257 alin.4 din Legea nr.1/2011).

Asadar, daca a fost ales consilier local si este si presedinte/vicepresedinte in cadrul unui partid politic la nivel local este in incompatibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate simultan pfa, consilier local, salariat antofel antofel Exista vreo incompatibilitate in a detine simultan calitatea de PFA, salariat al unei societati comerciale si consilier local. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local muso muso director de scoala in comuna X si,in acelasi timp, consilier local in consiliul local al comunei X,este compatibil sau nu?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Stare de incompatibilitate? adriana_25 adriana_25 Buna seara. Am o intrebare: exista incompatibilitate intre functia de director la CAS (institutie publica autotnoma de interes local) angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)