avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Onorariu mediator pentru litigiu apartament
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Onorariu mediator pentru litigiu apartament

buna ziua, vreau sa fac un contract de mediere prin care sa sting un litigiu pt un apartament. deja m-am inteles cu partea adversa pe cale amiabila dar trebuie sa concretizam in scris intelegerea ca sa o depunem in instanta,(sa recuperam si taxele de timbru). Aveti vreo idee cat m-ar costa mediatorul? suma la care ne-am inteles e 25000 euro. se taxeaza la valoare? mediatorul nu are mare lucru de facut, doar sa scrie intelegerea mea cu partea adversa. Si inca ceva, pot imputernici prin procura pe altcineva sa ma reprezinte la mediattor daca eu nu pot sa merg ca tre sa plec cu serviciul din tara. va multumesc.
Depinde la ce mediator mergeti. Poate fi intre 250 euro - 500. Aveti avantajul ca vi se restituie taxele de timbru.,
Ideea e ca onorariul madiatorului sa fie mai mic dacat taxa de timbru care poate fi recuperata.
Tarifele variaza in functie de grila de onorariu fixata de fiecare Birou de Mediator. Exista si posibilitatea de a taxa la valoare (costul nu ar trebui sa fie mai mult de 10% din valoarea taxei de timbru pe care o veti recupera prin depunerea Acordului de Mediere si a cererii de restituire, in instanta) dar si o suma fixa conform grilei de onorariu.
In cazul in care dvs. nu va puteti prezenta la sedinta de mediere, poate veni avocatul angajat de dvs. in dosarul respectiv.
Atentie, de la 1 octombrie in litigiile care privesc transferul dreptului de proprietate, constituirea unui alt drept real asupra unui bun imobil, partaje si cauze succesorale nu se mai restituie taxa judiciara de timbru. (Lg.192/2006, art. 63 - modif. prin Lg. 115/2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil la divort Marius_mto Marius_mto Partajul se poate face si dupa divort la notar sau trebuiesc facute deodata? Daca s-a stabilit lista tuturor bunurilor si s-a cazut de acord asupra felului in ... (vezi toată discuția)