avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare Fisc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare Fisc

Buna
Am o dilema la care poate o sa primesc un raspuns.
Doi asociati ai unei SRL din care unul este administrator . Acesta are 20% din capital celalalt este asociat cu 80%. Administratorul face abuzuri de natura fiscala adica evaziune mai bine zis si in afara de aceasta nu da explicatii la celalalt asociat , refuza sa prezinte situatia financiara a societatii.
Intrebare: In cazul in care se sesizeaza Fiscul de catre asociat si se va gasi nereguli financiare atunci amenda care se va da se va da societatii sau administratorului?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:08, 28 Iunie 2012
Depinde in baza carei legi se aplica amenda. Poate fi aplicata atat societatii comerciale cat si administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare, radiere societate comerciala Belu Dumitru Belu Dumitru O societate comerciala (SRL) cu doi asociati, unul majoritar, 80%, celalalt minoritar, 20%, poate fi dizolvata de asociatul majoritar fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Constituie caz de evaziune fiscala? roland81 roland81 Stimati juristi/avocati, Am sa va prezint in cele ce urmeaza situatia in care ma aflu solicitand astfel cat mai multe opinii pertinente care sa ma ajute sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa isi insuseasca asociatii bani din contul societatii gaif gaif Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui. fac ... (vezi toată discuția)