salut. din agenda de astazi 27.06 a Guvernului la cap II nr. 4 vine cu ceva informatii in legatura cu avansarea promotiei 2012. <<<<4. ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea absolvenților promoțiilor 2012
Această Ordonanță de Urgență se aplică absolvenților promoțiilor anului 2012 ale instituțiilor de formare profesională de apărare națională, ordine publică, siguranță națională.
Acordarea gradelor profesionale și numirea în funcții se realizează cu data de 1 decembrie 2012 și, în lipsa unei oferte de încadrare din partea instituției pentru care s-a realizat formarea profesională, absolvenții pot solicita încetarea raporturilor juridice cu instituțiile respective, fiind exonerați de la plata cheltuielilor prevăzute de angajamentele sau contractele încheiate.>>>>>>> sincer nu stiu cum sa interpretez textul. as dori o "traducere" si ceva pareri. mai exact nu stiu la ce ministere sau structuri se refera (mapn sau mai/isu sau politie sau jandarmi) si ca presupune "lipsa unei oferte de incadrare" ms mult.
p.s. e cam urgenta
1. instituția pentru care s-a realizat formarea profesională = unitatile din cadrul MApN, MAI , SRI etc.
2. lipsa unei oferte de incadrare = lipsa locurilor de munca in cadrul acestor institutii .. in speta, este vorba despre imposibilitatea de a face noi angajari.
aceasta ordonanta este valabila si ptr absolventii care apartin de mapn sau doar cei care apartin de ministeru de interne???as dori si eu raspuns la aceasta intrebare va rog.multumesc
Buna ziua ! Am o intrebare catre Dvs. Imi puteti explica ce etape trebuie sa parcurga o astfel de ordonanta pentru a intra in vigoare ? Este obligatorie publicarea in Monitorul Oficial ? Sau este necesara consultarea Parlamentului ? Cu alte cuvinte, cum imi pot da seama daca decizia este valabila si ce elemente ar putea sa o anuleze ? (de ex, cum a fost cazul legii de marire a salariilor profesorilor - a fost votata dar nu s-a aplicat niciodata). Va multumesc pentru intelegere si pentru suport !
Constitutua Romaniei, art.115 - Delegarea legislativa
.....
(5) Ordonanta de urgenta intra în vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere în procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, daca nu se afla în sesiune, se convoaca în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere. Daca în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedura de urgenta. Ordonanta de urgenta cuprinzând norme de natura legii organice se aproba cu majoritatea prevazuta la articolul 76 alineatul (1).
Legea nr.24/2000, art.12 - Intrarea în vigoare a actelor normative
......
(2) Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
.....