avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data acordare concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data acordare concediu medical

Certificatul de concediu medical se acorda de catre medicul curant la externare.Data acordarii este aceeasi cu data externarii.Dar daca din diverse motive data acordarii este mai mare decat data externarii, este legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:24, 29 Iunie 2012
Cred ca se aplica doar articolul de mai jos. Altfel trebuie corectat certificatul medical de catre cei care l-au eliberat.

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 18
(1) Medicul curant din spital elibereazã certificatele de concediu medical numai la externarea pacientului.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care durata internãrii cuprinde perioade din douã sau mai multe luni calendaristice, caz în care medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.

Art.17(4) din Norme 60/32/2006,precizeaza f. clar care sunt situatiile in care cm se pot elibera la o data ulterioara datei de acordare a consultatiei:

(4) Certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, pentru următoarele situaţii:
#B
a) în caz de sarcină şi lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate);
b) pentru perioada de internare în spital;
c) pentru aparat gipsat, numai de către medicul ortoped/chirurg;
d) situaţii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale peste 90 de zile;
#M3
e) în caz de carantină
@ondino:

Era vorba de data externarii, nu data consultatiei.
Data consultatiei este echivalenta cu data externarii....
Art. 18 la care v-ati referit nu indica decat faptul ca cm in cazul internarii se acorda la externare ,adica nu pe timpul spitalizarii,decat cu exceptia prezentata la al.(2)acelasi articol ,si nu face trimitere la data eliberarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordarii unui concediu medical mihaela david mihaela david data acordarii unui medical , la externare, poate fi mai mare decat data ultimei zile de internare? mai clar : data acordarii medicalului ... (vezi toată discuția)
Data acordarii unui certificat medical mihaela david mihaela david data acordarii unui medical , la externare, poate fi mai mare decat data ultimei zile de internare? mai clar : data acordarii medicalului ... (vezi toată discuția)
Completare concediu medical cristinutza02 cristinutza02 Buna seara sunt Cristina pe data de 21/10/2016 Am ajuns la spital cu o problema de sanatate Am fost internata o zi.In urma acestora Am primit concediul ... (vezi toată discuția)