Buna seara,am fost ales primar la alegerile din 10 iunie si am doua probleme:
1.sunt titularul unei intreprinderi familiale; puteti sa-mi spuneti daca pot fi declarat incompatibil (dupa 15 zile de la investire) daca demersurile la registrul comertului le-am demarat in intervalul de 15 zile(pot dovedi prin data cererii,chitantele achitate etc) si decizia registrului de retragere din IF e posibil sa iasa dupa cele 15 zile de gratie?
2.sunt asociat unic si administrator la un SRL fara activitate;este de ajuns sa numesc pe altcineva administrator sau trebuie sa cesionez si partile sociale(caz in care nu m-as incadra in cele 15 zile de gratie)? Va multumesc !
Dispozitiile legale impun sa optati in termenul de 15 zile intre cele 2 activitati .... asadar, atata timp cat ati inregistrat cererea la RC optiunea d-voastra este evidenta.
Cu privire la a doua problema, "functia de primar este incompatibila cu: functia presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva"; daca pastrati partile sociale din punctul meu de vedere ramaneti cu calitatea de asociat unic al acelui SRL si ca atare eu spun ca e incompatibilitate.
Ba nu e deloc incompatibil... acea asociatie familiala nu este de interes local, nici infiintata, nici in subordinea consiliului local si nici vreo SC de interes national... Probabil ca omul are vreun butic unde vinde foarfeci, n-are nici o treaba cu primaria.