avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Incasare numerar peste 11 000 lei de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Incasare numerar peste 11 000 lei de la persoana fizica

Buna ziua!
As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care administratorul societatii a vandut masina inregistrata pe firma unei persoane fizice si a incasat contravaloarea facturii in numerar direct de la persoana fizica, incasare prin chitanta. Valoarea este de aproximativ 12000 lei. Contabilul poate inregistra o astfel de incasare in registrul de casa? Este legal? Care ar fi intregistrarile contabile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:52, 29 Iunie 2012
Pentru incasarile, respectiv platile, de la o persoana fizica nu este un plafon maxim, ca in cazul persoanelor juridice. Puteti inregistra fara probleme aceasta incasare in registrul de casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta persoana fizica mai mare de 5000 lei pvcc pvcc Buna ziua, ma intereseaza daca, din perspectiva pers. juridice, se pot emite chitante mai mari de 5000 lei de catre o pers. fizica catre o pers. juridica (pe ... (vezi toată discuția)
Sold registrul de casa cerica2007 cerica2007 Buna seara.Puteti sa-mi spuneti care mai este maximul soldului final la registrul de casa?Pot sa am in casa de pe o zi pe alta mai mult de 10.000 roni?Multumesc (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)