avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se procedeaza cu Declaratia 600 cand venitul net ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se procedeaza cu Declaratia 600 cand venitul net anual raportat la cele 12 luni este sub 35% din salariul mediu brut?

Buna ziua, venitul meu pentru anul 2011 a fost mai mic decat 35% din castigul salarial mediu brut si, in aceste conditii, pentru anul 2011 nu am platit contributia pentru asigurari sociale. Cum sa procedez cu declaratia 600 pentru anul 2012, intrucat este posibil ca si in acest an sa am aceeasi situatie de venit ca in 2011 dar, in acelasi timp, este posibil si sa am un venit mai mare care sa depaseasca limita de 35% din castigul salarial mediu brut? Situatia reala a venitului net realizat pe 2012 o voi cunoaste abia la sfarsitul anului 2012.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:50, 11 Iulie 2012
Nu sunteti obligat la plata cas si nici sa depuneti declaratia 600. Din luna in care realizati cel putin 35% din castigul salarial mediu brut sunteti obligat s-o depuneti(pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei in care ati realizat venitulde cel putin 741 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata cas si completarea decalaratiei 600 cflorin24 cflorin24 Buna ziua. Daca se poate as dori sa obtin raspuns la 2 intrebari. Pentru Intreprindere Individuala,impozitare sistem real, cu incepere activitate in 2012 ... (vezi toată discuția)
Contributii asigurari sociale pfa la norma de venit lmparalescu lmparalescu PFA la norma de venit depune declaratia 600? Daca da, ce trece la \\"venitul baza de calcul\\"? - venitul de la norma de venit, sau ... (vezi toată discuția)
Norma de venit si cas giolgau giolgau pe decizia de impunere din 2012 am : norma venit 11000 . venit net pe baza normelor de venit , impozit 1760, am mai platit cass (sanatatea ) 5, 5% Intrebare ... (vezi toată discuția)