avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... titlu executoriu european
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

titlu executoriu european

intrebarea mea este daca merg pe o somatie/ordonanta de plata sau pe exequator?:(

sau pe amandoua?

pentru recuperarea unei creante
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
ContSters253638, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters253638 , utilizator 17:44, 4 Iulie 2012
De îndata ce reclamantul a obinut o hotarâre judecatoreasca, un act autentic sau o tranzactie judiciara certificata ca titlu executoriu european, acesta poate solicita executarea în statul membru de executare fara a  necesara obinerea unei declaraii de executare în statul membru respectiv. Hotarârea judecatoreasca, actul autentic sau tranzactia judiciara certificata ca titlu executoriu european este tratata ca si cum ar fi pronunata în statul membru de executare si se executa în acelasi mod precum o hotarâre judecatoreasca, o tranzactie judiciara sau un act autentic „national”.
Procedura de executare este prevazuta de dreptul intern al statului membru de executare.
multumesc Vasile
adica, fac doar traducerea legalizata si solicit incuviintare?
investirea cine o face?
si unde scrie ce spui... ca eu m-am uitat ici colo si am vazut cam cum am spus initial
Mai multe detalii gasesti in Ghidul practic pentru aplicarea regulamentului privind titlul executoriu european
[ link extern ]
Nu este chiar asa de simplu , ...... . Hotararea judecatoreasca a Tribunalului sau a Curtii de Apel dupa caz trebuie si apostila , ...nu este suficienta doar traducerea ei . Hotararea de fond trebuie investita cu formula executorie daca a fost respins recursul ( de exemplu ) iar hotararea Tribunalului trebuie legalizata . Eu am urmat asa o procedura ca sa execut o societate in Germania dar , ....... foarte greu se misca nemtii si nu prea vor sa puna in aplicare o hotarare data in alt stat comunitar cu totul ca hotararile ramase definitive , executorii si irevocabile se executa , ....... nu se discuta !! Nerespectarea unei hotarari judecatoresti este infractiune si se pedepseste conf . legilor in vigoare , ....... numai ca pe noi Romanii nu ne prea baga nimieni in seama . Eu voi face plingere penala executorului judecatoresc din Germania si astept reactia lui .
eu am creditor italian si debitor roman

[ link extern ]


vasile tot aici am citit si eu... si eu zic ce zic, iar tu zici...si e invers..:)

cum fac?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
ContSters253638, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie de plata europeana ENGFULL ENGFULL buna ziua sunt novice in legislatie dar mai ales in practica \"europeana \" in schimb ma confrunt cu diverse dosare cu \"straini \" in principal de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului de executare european vilbuc vilbuc Am obtinut o hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie in urma respingerii cererii in anulare la hotararea data pe legea 119/ 2007. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui titlu executoriu european desirelia75 desirelia75 care sunt pasii ce trebuie urmati in urmatoarea situatie : am o hot definitiva si irevocabila prin care fostul sot e obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)