avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită stabilire pret executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

stabilire pret executare silita

Cum se procedeaza atunci cand executorul te citeaza la sediul acestuia in vederea stabilirii preturilor bunurilor supuse excutarii silite si puse sub sechestru in vederea licitarii lor?
Preturile sunt stabilite de executor si e doar o procedura...sau se negociaza acestea? Cine trebuie sa fie prezent :reprezentantul legal al institutiei sau juristul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 11:45, 16 Iulie 2012
Nu ati precizat concret natura bunurilor ce urmeaza sa fie deduse executari
Legal se realizeaza raport de evaluare de catre expert evaluator
La BEJ de prezinta reprezentantul legal al debitorului care poate fi insotit si de terti de specialitate
Multumesc YNOCENTTA,
completez: bunuri mobile-automobile.
Deci, juristul poate insoti directorul la BEJ in vederea stabilirii preturilor, dar nu poate merge doar el..nu are drept sa decida asupra preturilor. Acel raport de evaluare ce presupune? deci nu este intocmit de executorul insusi ci de un expert?
Executorul judecatoresc pentru evaluarea bunului dedus executarii are obligatia sa precizeze pretul acestuia, motiv pentru care apeleaza la persoana specializata de regula expert ANEVAR,expert care face parte din tabloul expertilor de pe langa instanta locala
Tertii,nu au autoritatea si calitatea sa "decida asupra preturilor ",evaluarea bunului dedus executarii fiind prerogativa exclusiva a evaluatorului
Modalitatea de evaluare si toate standardele care au stat la intocmirea Raportului de evaluare sunt precizate in document,care poate fi studiat la BEJ
Executorul judecatoresc, cu acordul partilor, poate sa evalueze bunurile sechestrate. Doar daca partile nu sunt de acord se cere o evaluare.
art. 500 alin. 2 Cod pr. civ. nu mentioneaza nimic referitor la acordul partilor. De unde ati scos afirmatia de mai sus?

Alte discuții în legătură

Rata neplatite si somatie de plata krysty30 krysty30 buna seara,am si eu o problema,am facut acum cativa ani o rata la o firma de unde am cumparat ceva in rate,am platit cam jumatate din rate lunare pana am ramas ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile executorului judecatoresc fata de creditor? alice_nicole alice_nicole Il suspectam pe executorul judecatoresc de neglijenta in efectuarea lucrarilor si intarziere sistematica. Avem doua cauze care nu sunt inca solutionate. Una ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)