avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatii si fundatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatii si fundatii

Buna ziua!

Va rog, un raspuns la urmatoarele intrebari:
00:42 7/2 daca vreau sa deschid o fundatie sau o asociatie care e diferenta si ce-mi trebuie la una si ce la alta.. care e cadrul legislativ?
00:43 7/2 la fundatie poate sa fie implicata si persoana straina ca presedinte / vice sau cenzor
00:43 7/2 cati bani trebuie pt desch fundatiei?
00:43 7/2 sau asociatiei?
00:44 7/2 cam in cat timp se poate face?
Va multumesc si sper ca raspunsurile dumneavoastra sa ajute cat mai multi oameni aflati in nevoie prin infiintarea acestei fundatii/asociatii.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:02, 2 Iulie 2012
Textul legii care reglementeaza acest domeniu il puteti consulta la adresa [ link extern ]
Membrii la o asociatie pot fi si persoane straine. Cenzorul trebuie sa fie roman pentru ca trebuie sa aiba o serie de autorizari.
In legislatie aveti conditiile pentru patrimoniul initial ce trebuie depus de membrii fondatori. Salariul minim brut pentru acest an este de 700 lei.
Pentru informatii mai amanuntite puteti citi si raspunsurile din acesta sectiune a forumului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)
organizarea ºi funcþionarea fundaþiei S.O.S. S.O.S. Bună ziua. Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi ... (vezi toată discuția)