avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citatie reclamant chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citatie reclamant chirias

Buna seara,
Va rog opinia dvs in solutionarea legala a urmatoarei spete:
am avut inchiriata o garsoniera timp de 2 ani catre o persoana fizica; s-a incheiat un contract de inchiriere pe un model transmis de agentul imobiliar pe o perioada de 6 luni insa dupa cele 6 luni nu am semnat un act aditional sau alt document care sa precizeze o noua perioada de inchiriere. Contractul (deja expirat) nu este inregistrat la fisc. Dupa cei 2 ani chiriasul a hotarat sa plece precizand ca din garantia acordata initial se va considera chiria pe luna ramasa. Intre timp am verificat care este situatia platilor catre asociatia de proprietari privind intretinerea si am constatat ca sunt restante foarte mari. I-am solicitat chiriasului sa rezolve problema si pana nu clarificam nu-l mai pot lasa in apartament. Chiriasul in aceeasi zi a adus politia la mine la domiciliu undeva la orele 10-11 seara si mi-a comunicat ca i-am sechestrat bunurile in imobil. Am precizat ca pana la verificarea si lamurirea situatiei trebuie sa inteleaga ca nu-l mai pot lasa in imobil. La acea ora in prezenta politiei am predat cheile imobilului inchiriat si l-am lasat sa-si ia obiectele desi situatia intretinerii nu era rezolvata. Intre timp s-a dovedit ca firma care se ocupa de calculele intretinerii nu si-a facut datoria in mod responsabil si anumite plati efectuate de chirias (achita prin virament bancar) nu au fost scazute din datorie generand evident si penalitati.
De curand am fost sunata de o persoana care s-a prezentat a fi organ de politie si cu un ton recalcitrant si abuziv m-a chemat de urgenta la politie ca sunt reclamata; am intrebat de cine sunt reclamata si de ce; cu chiu cu vai mi-a spus ca este vorba de 200 de euro reclamati de acest chirias. Am fost destul de iritata de tonul si amenintarea organului de politie care mi-a transmis ca in cazul in care nu ma prezint la politie imi va fi mai rau. Am solicitat sa fiu chemata pe cai oficiale, nu telefon ;la 8 seara. Organul de politie s-a prezentat personal azi cu o citatie, citatie in care desi s-a prezentat numele meu, adresa este eronata (s-a trecut adresa imobil inchiriat desi eu nu am domiciliul acolo, deranjand o alta persoana).
Va rog sa-mi spuneti si mie cum vedeti rezolvarea acestei situatii avand in vedere ca eu sunt cea care trebuie sa rezolv cu sumele deja calculate ca restante si pe deasupra mai sunt citata la politie ca si reclamata.
Multumesc frumos pentru suport !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:49, 3 Iulie 2012
Ati gresit sa i-ati interzis accesul in imobil, astfel ati comis infractiunea de tulburare de posesie.

In legatura cu contractul, daca nu ati solicitat in scris eliberarea imobilului si i-ati permis chiriasului sa locuiasca in continuare in imobil, contractul a fost automat prelungit prin tacita relocutiune.

De asemenea, prin neinregistrarea contractului la AFP ati comis evaziune fiscala, pedepsita de asemenea de lege.
1-Pentru sumele de bani tranzactionate intre chirias si dvs exista incheiata dovada de predare primire si natura platii?
2-Inexistenta contractului legal incheiat,neinregistrarea acestuia la fisc ,va implica responsabilitatea
3-Problema cu sechestratul bunurilor este discutabila pentru ca in lipsa unui document legal care sa dovedeasca existenta de relatii/raporturi intre dvs si chirias,nici acesta nu poate sustine si proba ca locuia cu respectarea cadrului legal
4-Pentru solutionare,incercati clarificarea evidentei obligatiilor catre asociatia de proprietari,
lamuriti amiabil cu chiariasul pretentiile reciproce ,astfel incat organul de politie sa poate intocmi document in consecinta iar dosarul initiait la politie sa fie solutionat la acest nivel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de chirie neinregistrat la fisc pltgeorge pltgeorge buna ziua, ce raspundere legala poarta un chirias care afla ca dupa 10 ani a aflat ca imobilul inchiriat in urma unui contract de inchiriere sub forma scrisa ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va solicit un sfat in aceasta privinta: Am inchiriat garsoniera proprietate personala unei persoane si am incheiat un contract. Avand domiciliul la ... (vezi toată discuția)