Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia fiul meu in varsta de 19 ani de asigurare pentru medicul de familie,acesta fiind elev.Mentionez ca eu am asigurare fiind angajata cu carte de munca.Medicul meu de familie nu m-a lamurit prea bine.
Cu adeverinta de elev,copie dupa actul de identitate si declaratia pe propria raspundere ca nu realizeaza venituri din alte activitati se prezinta la Casa de Asigurari de Sanatate pentru a obtine adeverinta de asigurat pe care apoi o preda medicului de familie .Pe unele situri ale CAS judetene apare informatia potrivit careia orice elev este asigurat din oficiu dar pentru ca fiul dvs este major,trebuie sa demonstreze ca inca este elev.
Elevii/studentii intre 18 -26 ani ,au calitate de asigurat fara plata contributiei,daca nu obtin venituri,dovada de asigurat se face pe baza adeverintei eliberata de catre Casa de Sanatate.
In acest sens,baiatul se va prezenta la casa de sanatate cu urmatoarele acte:
-Copie Carte de identitate
-Document din care sa rezulte activitatea de elev ,respectiv o adeverinta emisa de scoala
-Copii : Diploma Bacalaureat, daca este cazul (daca acum este la posliceala elev)
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.de domiciliu (original)
-Dovada platii contributiei in cazul in care a obtinut venituri
Adeverinta are valabilitate pe durata anului scolar,deci in toamna,cand va incepe un nou an scolar,daca baiatul va mai avea calitate de elev,va trebui sa solicite o noua adeverinta.