Buna ziua,
As avea nevoie de o parere avizata in ceea ce priveste urmatorul subiect: Pe data de 01.07 copilul meu a implinit 2 ani (eu fiind in CIC). In mod normal, incepand cu 02.07 ar trebui sa imi inceteze suspendarea contractului si sa imi reiau activitatea la firma la care eram angajata doar ca eu nu mai doresc acest lucru si as vrea sa ma angajez la alta firma incepand cu data de 02.07. Am anuntat intentia mea in timp util. De la firma la care am fost angajata mi s-a aspus ca nu pot sa si revin in activitate si sa si incetez in aceeasi zi si mi s-a propus sa imi fac o cerere de concediu fara salariu pe data de 02.07, asadar inceperea activitatii la cealalta firma va fi cu 03.07. Nu mi se pare logic. Ma puteti ajuta in acest sens? Multumesc frumos
Daca ati anuntat din timp, in sensul ca ati facut cerere cu incetarea CIM cu acordul partilor cu data de 02.07.2012 ,se poate cu aceasta zi sa va inceteze contractul de munca.
Am si eu o intrebare.In 17 aprilie 2011 am nascut o fetita,in noiembrie m-am intors la servici iar in aprilie 2012 am nascut al doilea copil.In prezent sunt in concediu postnatal pana in august.Daca ma intorc la servici primesc sau nu stimulent de insertie si pentru al doilea copil?
1. Primiti stiumulent de insertie daca optati pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
2. Puteti sa beneficiati direct de stimulentul de insertie, fara a intra in CCC, daca solicitati aceasta, asa cum spune Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.
Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.
Cred k m-am exprimat gresit.Momentan eu iau stimulentul de insertie ptr fetita nascuta in 2011 si sunt si in concediu postnatal ptr al doilea copil.De aceea am intrebat daca il primesc si pentru al dolilea copil.Multumesc anticipat.
Cazul dvs. nu este prevazut in OUG 111/2010 si de aceea va recomand sa va adresati Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.