avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat reprezentanta straina in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat reprezentanta straina in Romania

Buna ziua,
As vrea sa va cer opinia in urmatoarea speta:

O reprezentanta din Romania are angajati al caror contract de munca este incheiat in valuta. In cartile de munca salariile au fost inregistrate tot in valuta si atat timp cat au fost carti de munca totul a fost OK(si la ITM si la Adm Fiscala)

De cand s-au desfiintat cartile de munca am intampinat mai multe dificultati.
In primul rand raportarea salariului in REVISAL - salariul in lei este diferit in fiecare luna in functie de cursul euro. Pe luna mai de exemplu, statul se intocmeste pe 2-3 iunie folosind pentru calculul salariilor si al contributiilor cursul euro valabil in ziua de 31.05.
Asadar , desi salariul calculat este valabil pe luna mai (deci cu 01.05) valoarea exacta o putem stii dupa incheierea lunii iar raportarea in revisal nu se poate face in termen de 20 de zile asa cum ar fi legal (pe 20.05).
De asemenea, modificand lunar valoarea in lei a salariului , nu stim daca ar trebui intocmit si cate un act aditional in fiecare luna(?!)
Acum, mai nou am primit instiintare de la banca ca nici plata salariului nu se mai poate face efectiv in valuta ci doar in lei

In aceste conditii ne puteti spune care ar fi in acest moment reglementarile legale in vigoare privind modul de angajare , plata si declarare in REVISAL pentru salariatii reprezentantelor straine in Romania?

Multumesc foarte mult!!

Alte discuții în legătură

Salariu in valuta la o reprezentanta din romania elenavas elenavas Buna ziua, am nevoie de ajutor: am o Reprezentanta in Romania iar directorul de aici doreste ca salariile sa fie platite in valuta. Pina acum le-au avut in ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca in valuta lpatrascu lpatrascu In cazul unui CIM cu salariul in valuta cu plata in lei la cursul BNR din ultima zi a lunii pentru care se face plata va rugam sa ne spuneti daca este necesara ... (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)