avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin avalizat

In 2008 am semnat ca avalist un bilet la ordin in alb, pentru o banca, bilet pe care am trecut doar data emiteri, in contractul de credit al firmei (eu eram doar garant ipotecar) respective specificandu-se ca eu mandatez banca sa completeze pe biletul la ordin “toate sumele restante “. Din pacate pentru mine, in momentul in care acestia au semnat un act aditional cu firma pentru marirea dobanzi si ulterior au reziliat contractul, cei de la banca au completat si pe titlul biletului la ordin, cu toate ca erau mandatati sa completeze numai sume. Mai mult decat atat, in 2009, dupa semnarea actului aditional de marire a dobanzii, atat eu cat si cei doi actionari ai firmei, am semnat o alonja la biletul la ordin ca avalisti, practic toti trei devenind avalisti pentru ca ulterior, dupa cateva luni de zile, banca sa vina cu alta propunere si anume de a raman doar eu avalist si de a-i scoate pe cei doi.
Nu stiu ce se ascunde in spatele acestei propuneri dar din cate am inteles, datorita faptului ca nu au semnat pe biletul la ordin initial din 2008 , cand nu erau actionari ai firmei, se pare ca aceasta alonja nu prea ar avea valoare.
Va rog de asemenea sa imi spuneti daca nu cumva raspunderea acoperirii creditului neachitat se imparte acum la trei, banca nemaiputand sa se indrepte impotriva mea decat pentru o treime din suma.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:46, 3 Iulie 2012
Raspunderea dvs este solidara cu ceilalti pentru intreaga suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb fara protest vizitator14 vizitator14 La data de 16.09.2009 a fost semnat un contract de banca care prevedea la garantii un bilet la ordin in alb stipulat fara protest, semnat la emitent si avalist ... (vezi toată discuția)
Avalist Mariana Ghimfus Mariana Ghimfus Buna seara! AVALIST Am incheiat in contr.leasing in 2007. Societatea are 3 asociati si administratori toti trei. Eu am semnat ca avalist in acest contract. ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)