avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

buna ziua!

Am lucrat in Italia cu contract de munca din 1 noiembrie 2012 pana la 1 iulie 2012,dupa care m-am angajat la o firma din Romania .Data presupusa a nasterii este programata pe 25 octombrie.Intrebarea mea este ,pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.?,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cadidan2225 , utilizator 18:27, 4 Iulie 2012
Din nefericire pentru dvs. nu veti beneficia de concediu si indemnizatie pt. cresterea copilului deoarece nu indepliniti conditia primordiala:
OUG 111/2010
Art. 2 (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
12 LUNI ANTERIOR NASTERII COPILULUI,E OK ,ASTA INSEAMNA CA DACA COPILUL SE NASTE PE 25 OCTOMBRIE ,EU ER FII TREBUIT SA MUNCESC PANA LA ACEEA DATA ??????ADICA 25 OCTOMBRIE ??
1. Iata ce spune ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
O persoană care a realizat o perioadă din cele douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România?

Solutie:
Dacă persoana a realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, se supune legislaţiei române în vigoare. Aceasta poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România, prin totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, aplicând prevederile art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 şi ale art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Conform acestor prevederi perioadele de activitate desfăşurate în alt stat membru se totalizează şi se adaugă celor realizate în România, în măsura în care acest lucru este necesar, în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului. Totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre este posibilă dacă persoanele care au realizat activităţi profesionale în alte state membre se supun legislaţiei din România la data naşterii copilului.

2. Luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, care care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC, sa va spuna cum sa procedati si ce acte sa prezentati.
Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal si indemnizatie crestere copil daca am lucrat in anglia cu acte in regula Anda12 Anda12 As vrea sa stiu daca pot beneficia de aceasta indemnizatie crestere copil in Romania, atata timp cat am un contract incheiat in Uk pe data de 25 iunie (am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului zizike zizike buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru situatia mea; eu si sotia muncim in prezent in Anglia,sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresterea copilului? mihalutza_2006 mihalutza_2006 As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca eu lucrez in Italia, pentru ca fiind membri ai comunitatii europene stiu ca ... (vezi toată discuția)