avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intermedieri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intermedieri

recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul
Cel mai recent răspuns: Nicolae Bogdan Enache , Avocat 19:03, 8 Ianuarie 2009
Contractul cel mai bun este acela care aduce cele mai mari cîştiguri pentru o perioadă cît mai îndelungată. =D>

Întrebarea este prea generală pentru a putea primi un răspuns. Depinde ce vă propuneţi. Aveţi posibilitatea de a activa în calitate de agent, activitate reglementată de Legea nr.509/2002. Puteţi activa pe baza unui contract de comision, a unui contract de consignaţie, de mandat comercial, puteţi cumpăra în nume propriu şi revinde.

În orice caz, este bine ca la încheierea oricărui contract să aveţi alături un specialist în drept. Consilier juridic, avocat.

Liviu S.Bordaş
~ Conținut șters la cerere ~
Nu cunosc care este obiectul intermedierilor, dar daca imi furnizati o adresa de e-mail va pot trimite 2 modele de contracte de acest tip.
Am si eu cateva modele, iar in cazul in care ma contactati pe privat, le putem personaliza activitatii D-voastra
Eu iti recomand contractul de mandat comercial dar merge si cel de comision. Le gassesti pe amandoua si sper sa te ajute.




CONTRACT DE COMISION

I. PARTI CONTRACTANTE
Art.1.
S.C. .................., cu sediul in localitatea ............, str ..........., nr. ..., judetul ............, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului cu nr. ..........., avand cont nr. ............., deschis la Banca .............., reprezentata prin dl. ............. in calitate de ..........., denumita in continuare COMITENT
si
..................., cu domiciliul in localitatea ..........., str. ..........., nr. ..... bl. ......, sc. ....., et. ...., ap. ......, jud. ............, identificat cu B.I seria ..... nr. ..........., eliberat de Politia ................................., la data de ................................., denumita in continuare COMISIONAR.

II. OBIECTUL CONTRACTULUI
Art.2
Procurarea de catre COMISIONAR pentru COMITENT, pe banii acestuia, a urmatoarelor bunuri:
a) ........................................................................;
b) ........................................................................;
c) ........................................................................;


III. OBLIGATII SI DREPTURI
Art.3
Comisionarul are urmatoarele obligatii:
- Sa execute mandatul incredintat de comitent in conditiile prezentului contract;
- Sa informeze pe comitent asupra modificarii imprejurarilor avute in vedere la acordarea mandatului, pentru o eventuala reconsiderare a acestuia;
- Sa actioneze cu buna credinta si diligenta unui profesionist, avand raspunderea directa fata de tertul cu care a contractat;
- Sa restituie de indata comitentului sumele primite si pentru care nu a executat prestatiile convenite;

Art.4
Obligatiile comitentului sunt:
- Sa plateasca comisionarului comisionul in suma de ........... lei si sa predea acestuia suma prevazuta la art.2;
- Sa plateasca comisionarului eventualele cheltuieli facute de acesta si sa suporte eventualele prejudicii suferite de comisionar cu prilejul indeplinirii mandatului sau.

IV. TERMENE
Art.5
Comitentul se obliga sa puna la dispozitia comisionarului suma convenita la art. 2 si comisionul convenit la art.4, cel mai tarziu la data de .............
Comisionarul se obliga sa procure si sa predea bunurile descrise la pct. II catre comitent cel mai tarziu la data de ...............

V. RASPUNDERI
Art.6
Partea care prin neexecutarea sau neexecutarea intocmai a prezentului contract aduce prejudicii celeilalte parti, datoreaza despagubiri.
Art.7
Nerespectarea obligatiilor de catre una din parti indreptateste cealalta parte la neindeplinirea obligatiilor corelative.
Art.8
Pentru fiecare zi de intarziere in indeplinirea obligatiilor asumate prin prezentul contract, partile datoreaza penalitati de ..... % din sumele cuvenite.

VI. INCETAREA CONTRACTULUI
Art.9
Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri: revocarea imputernicirii, renuntarea la imputernicire, moartea, dizolvarea, interdictia, insolvabilitatea sau falimentul comitentului sau comisionarului, precum si prin acordul partilor.

VII. FORTA MAJORA
Art.10
Forta majora exonereaza partile de raspundere in cazul executarii necorespunzatoare sau cu intarziere a obligatiilor asumate prin prezentul contract.
Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa-si execute obligatiile asumate.

VII. ALTE CLAUZE
Art.11
Dreptul de proprietate si riscurile se transmit direct de la terti la comitent, in momentul procurarii bunurilor de catre comisionar.
Art.12
Avantajele suplimentare obtinute de comisionar in indeplinirea mandatului sau se cuvin acestuia (plata unui pret mai mic etc.).
Art.13
Prezentul contract se completeaza cu prevederile legale in materie de mandat si comision si poate fi modificat prin acordul partilor.

Prezentul contract s-a incheiat la data de ................., in .... exemplare, cate ..... pentru fiecare parte semnatara.


COMITENT, COMISIONAR,
................. ..................





CONTRACT DE MANDAT COMERCIAL



Art. 1. PARŢILE CONTRACTANTE

Societatea Comercială ........................ cu sediul în ................. telefon .................... fax ..................... înmatriculată la Registrul comerţului ..................... sub nr. .............. având contul nr. ......................... la Banca .......................... şi codul fiscal nr. ....................... reprezentată prin .............................. în calitate de MANDANT şi

Dl./D-na/S.C. ................................... domiciliat (ă) în ...................... (sau având sediul în ........................) identificat prin ...................... B.I. nr./Paşaport nr. ............. eliberat de ...................... în calitate de MANDATAR

Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI

MANDANTUL .................. împuterniceşte pe mandatarul .............. .................... să negocieze şi să contracteze următoarele mărfuri: în condiţiile de calitate, livrare, preţ, prevăzute în anexă. Tot prin grija mandatarului, mărfurile vor fi transportate şi depozitate în depozitul mandantului din ................... .
Cheltuielile necesare vor fi suportate de mandant şi justificate de mandatar.

Art. 3. REMUNERAŢIA

Mandantul se obligă să plătească mandatarului pentru prestaţia realizată ...........% din valoarea tranzacţiei încheiate.
La începerea operaţiunii, mandantul va acorda mandatarului un avans în sumă de ................. lei, eşalonată în 3 luni, începând cu data de .............. săptămânal. Rata următoare se va acorda numai după ce se vor justifica sumele anterioare.
Mandantul îşi rezervă dreptul de control asupra modului în care mandatarul îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale.

Art. 4. EXECUTAREA MANDATULUI

Executarea mandatului se va considera încheiată în momentul în care marfa va fi recepţionată de reprezentantul mandantului.

Art. 5. Actele juridice încheiate de mandatar pentru realizarea tranzacţiei cu partenerul extern pentru care a fost împuternicit, vor fi semnate în calitate de reprezentant al mandantului, prezentând la cerere împuternicirea dată de acesta.


Art. 6. GARANŢII

Mandatarul va asigura garanţiile necesare pentru executarea contractului cu partenerul extern şi va răspunde atât pentru daunele efectiv suferite, cât şi pentru câştigul nerealizat.
Ambele părţi se obligă să execute cu bună credinţă contractul încheiat.

Art. 7. LITIGII

Litigiile ce izvorăsc din prevederile prezentului contract se vor rezolva pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu este posibil, litigiile se vor rezolva de către instanţa competentă.

Redactat în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

MANDANT, MANDATAR,



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos, daca se poate si aveti, as avea nevoie de un model de contract de comision. Dar sa fie un contract care ar rezista in instanta in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Mandat comercial Dacă puteti să mă ajutati cu cu model de contract de mandat comercial O A.F. sau un S.R.L. ar trebui să comercializeze (vândă )produsele furnizate de ... (vezi toată discuția)
Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)