avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "Arestat" la domiciliu?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Arestat" la domiciliu?!

Buna ziua!
Dupa un divort interminabil (si acum e recurs pentru dreptul de vizita al meu pentru copil), am reusit ca in vacanta de iarna, asa cum este specificat in hotararea initiala de divort, sa iau fetita la mine pentru o saptamana. Acea saptamana a fost o binecuvantare atat pentru mine cat si pentru fetita care s-a simtit minunat. In acest timp, cu ocazia Sarbatorilor, am reusit sa-i fac cunostinta prietenei mele cu fetita mea, si totul a decurs minunat. Am avut emotii, dar am un copil minunat cu un suflet extraordinar. Totul a decurs foarte bine, fetita a acceptat si chiar i-a placut foarte mult prietena mea. Problema a intervenit cand fosta sotie a aflat ca am petrecut impreuna sarbatorile de iarna... au inceput amenintarile ca nu o sa-mi mai vad copilul, reclamatii la politie ca am parasit domiciliul meu cu copilul, fara acordul ei!!!??? In hotarare scrie ca am dreptul sa iau copilul in vizita la domiciliul meu, in restul timpului fetita traind la domiciliul mamei. Fosta sotie sustine ca eu nu am voie sa parasesc domiciliul fara acordul ei. Sunt "arestat" la domiciliu? Nu am voie sa scot din casa copilul o saptamana intreaga? Eu cred ca este o interpretare gresita. Dar ce pot face impotriva tuturor atacurilor verbale si reclamatiilor? Gresesc pentru ca ma lupt sa-mi vad copilul mai mult? gresesc ca incerc sa-mi gasesc un echilibru in viata, printr-o relatie? Oricum, orice s-ar intampla am sa lupt in continuare pentru acea luna de vacanta de vara, indiferent cat va dura! Am un copil minunat!
Cel mai recent răspuns: Ionescu Crina Diana , Avocat 18:06, 9 Ianuarie 2009
Reclamatiile sotiei dumneavoastra sunt inutile si absurde motiv pentru care nu veti avea nici-un fel de repercursiune legala. Cat timp copilul se afla in grija dumneavoastra puteti merge oriunde doriti pe teritoriul tarii. Daca va impiedica sa mai luati copilul in timpul deja stabilit pentru vizite actionati in instanta. Este dreptul dumneavoastra sa va bucurati de copil si al copilului sa creasca cunoscandu-si ambii parinti.
Eu i-as trimite doamnei o scrisorica in care as arata cat de mult imi iubesc eu copilul si cat sper sa-l iubim amandoi asa, ca e al nostru.
Si i-as spune ca singurul lucur care ma deranjeaza este felul in care incearca sa impiedice legaturile copilului cu rudele sale, motiv pentru care ii arat ca orice plangere la politie care imi poate crea neplaceri, plangere nesustinuta cu probe si texte de lege, poate duce dupa solutionarea ei in favoarea mea la o plangere pentru denunt calomnios impotriva autorului acelei cereri nefondate.
Pentru a continua amandoi sa fim parinti buni si a nu ne razboi creand o situatie de tensiune, creand astfel discomfort pentru copil, sper din tot sufletul meu de tata ranit ca orice plangere astfel introdusa va fi retrasa pentru a evita un duel in plangeri.
Asta pentru ca dreptul de vizita la domiciliul meu inseamna ca, in perioada perioadei de vizitare, copilul poate considera domiciliul meu ca domiciliu, adica nu trebuie eu sa vin sa dorm la mama, ci pot lua copilul cu mine. Indiferent unde cu mine, atata timp cat nu ies din tara si nu-i fac rau: in vacante, la bunici, in vizite, la urat sau colindat dupa datini...
Inchei cu sperante bla-bla-bla...
Cati ani are fata? Este o curiozitate, nu influienteaza cauza dv.
Nu aveti nicio problema in a va depla in tara cu minora.
Aveti acest drept stabilit judecatoreste.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri si sper din tot sufletul ca se va termina totul cu bine. Probabil ca acum este foarte "deranjata" de noua mea relatie si atunci incearca sa se razbune prin orice metoda. Nu ma pot obisnui cu toate reclamatiile nefondate pe care le face la politie, si credeti-ma ca situatia este destul de stresanta. Fetita mea are 4 ani si jumatate si chiar avem impreuna o relatie foarte buna. Si pentru ca o iubesc atat de mult nu am sa ma las pana cand nu voi obtine o luna in vacanta de vara. Am incercat sa cad de acord cu fosta sotie referitor la acea luna, sa ne intelegem sa iau copilul, o saptamana sau doua pe luna, adica nu o luna consecutiv, dar.... nu stiu daca voi reusi sa ajungem la o intelegere. Sa va mai spun ca in perioada de o saptamana cat a stat cu mine, fetita a refuzat sistematic sa vorbeasca cu mama ei la telefon? De cate ori suna, ii inchidea telefonul, cu toate ca eu chiar am insistat sa vorbeasca cu ea, de teama sa nu-i treaca cine stie ce prin minte si.... sa ma trezesc cu o alta reclamatie la politie, ceea ce s-a si intamplat. Nu poate folosi in recurs aceste reclamatii facute la politie? Eu imi doresc ca fetita mea sa aiba o relatie buna si cu mine si cu mama ei, si nu vorbesc absolut nimic despre mama ei, cu toate ca eu sunt denigrat sistematic in fata fetitei. Poate ca toate se vor termina intr-o zi.
Multumesc pentru tot, si o zi buna tuturor
Timpul mai rezolva din probleme.
Chiar si cei mai "porniti" obosesc la un moment dat.

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui Titza. Dumitrita Titza. Dumitrita Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)