avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces custodie minor

buna seara. am mare nevoie de un sfat. am hotarat sa ma despart de prietena mea cu care am trait in concubinaj prea multi ani.dupa cateva luni am aflat ca este insarcinata, m am intors la ea, am facut absolut tot ce mi a stat in puteri sa i fie bine.anul trecut s a nascut baietelul nostru andrei pe care il iubesc ca pe ochii din cap, insa relatia dintre mine si ea nu s a schimbat cu nimic.eu vreau in continuare aceasta separare, insa ma santajeaza cu cel mic.mentionez ca eu nu am parasit locuinta in speranta unei intelegeri amiabile, dar ma lupt cu morile de vant.ma ameninta ca daca plec o sa l mai vad o data la 2 saptamani, ca nu am nici o sansa sa obtin un program mai larg de vizitare.spuneti mi va rog ca nu este asa. cat dureaza un proces de custodie?pot obtine custodie comuna? ce program de vizitare credeti ca pot obtine? pe durata procesului imi pot vedea copilul, daca ea nu este de acord? va rog, sunt disperat.multumesc anticipat
Puteti solicita judecatoriei sa se stabileasca domiciliul minorului la mama avand in vedere varsta frageda si exercitarea in comun a a autoritatii parintesti, Se va stabili o pensie de intretinere in sarcina dvs. in favoarea minorului, la un cuantum de 1/4 din venitul net mediu pe ultimele 6 luni . Solicitati si un program de vizita care va putea fi de doua ori pe luna, sambata si duminica cu sau fara luarea minorului la domiciliul dvs.(care va fi altul )o saptamana sau doua in vacanta de primavara la fel de sarbatorile de iarna si o luna in vacanta de iarna. E posibil sa obtineti un proigram mai restrans avand in vedere varsta minorului , mai tarziu cand va creste puteti sa solicitati altul. Procesul va dura cel putin 6 luni . Angajati un avocat .Cel putin mergeti la o consultatie pentru ca sunt mai multe aspecte de discutat.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.nici nu mi am pus problema sa iau copilul de langa mama, insa speram sa l pot vedea si in cursul saptamanii macar pentru cateva ore, la domiciliul ei. este inuman ce se intampla. am luat in calcul si medierea, insa ma indoiesc ca se va lasa induplecata.
Avind in vedere ca veti avea o custodie comuna conform dispozitiilor in domeniu, cand mai creste micutul, puteti incerca ceea ce chiar inseamna aceasta custodie comuna, in sensul ca perioadele in care minorul este cu fiecae dintre cei doi parinti, trebuie sa fie relativ egal.
la ce varsta a minorului pot cere un astfel de program de vizitare?
dariusandrei10 a scris:

la ce varsta a minorului pot cere un astfel de program de vizitare?

Pana in acest moment, putinele hot jud care se refera la custodia comuna fizica, adica minorul este gazduit timp egal si alternativ la domiciliile parintilor (1-2 saptamani cu fiecare parinte), daca imi aduc bine aminte e vorba de 3 hot jud, se refera la minori care au implinit 6-7 ani, adica de scoala primara. Motivul este ca odata ce copilul incepe scoala inseamna ca a atins acel moment in dezvoltarea lui psihologica cand poate sta separat de parintii sai. Mai sunt si alte criterii in functie de care judecatorii hotarasc domiciliul alternativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie privind stabilire program vizitare minor. cosmin2005 cosmin2005 Sunt divortat de anul trecut si in urma acestui divort,am dreptul la vizitarea copilului in doua wekenduri pe an,plus o saptamana in vacanta de iarna si de ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu stabilirea programului de vizitare. Am intentat actiunea de divort cerand incredintarea ... (vezi toată discuția)
Micsorare program vizita mirela 2 mirela 2 Buna ziua, Problema sta cam asa: am o hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma careia copilul mi-a fost incredintat ,iar taicasu are program de ... (vezi toată discuția)