avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare program vizita

Buna ziua,
Problema sta cam asa: am o hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma careia copilul mi-a fost incredintat ,iar taicasu are program de vizita 2 week-enduri pe luna ,o sapt in vacanta de iarna si 2 sapt in vacanta de vara.Mai nou acum fostul sot m-a dat in judecata ptr reincredintare copil, in conditiile in care el nu are serviciu, sta cu chirie, nu plateste pensia alimentara, iar copilul doreste sa stea cu mine.
Intrebarea este: la acest proces pot solicita modificarea programului de vizitare care il are fostul sot? Si daca da ce trebuie sa fac.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:46, 29 August 2012
In primul rand, ce varsta are copilul?
Apoi, conform Codului civil, se vorbeste despre autoritatea parinteasca comuna, ca regula.
Diferenta dintre incredintare si autoritatea comuna consta in cateva ingradiri majore privind deciziile asupra vietii copilului:
-inscrierea la gradinita, scoala, activitati extrascolare necesita semnatura parintelui necustodian
-deplasarile in strainatate ale minorului sunt conditionate de parintele necustodian
In rest, daca nu va plateste pensia alimentara, faceti plangere la Politie pentru abandon familial.
Faptul ca sta in chirie nu-i un impediment, sunt milioane de oameni care locuiesc in chirie in conditii excelente.
Daca domnul nu are serviciu are timp mai mult sa se ocupe de copil: sa-l plimbe in parc, sa faca lectii, sa se joace, etc.
Daca copilul doreste sa locuiasca la dumneavoastra, se poate exprima in fata instantei si i se va stabili domiciliul acolo.

In privinta programului de vizita, mi se pare ca e chiar prea mic, de obicei parintii necustodieni primesc una luna in vacanta de vara.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Martonze, utilizator
Copilul meu are 10 ani, custodia copilului o am numai eu, iar in ceea ce-l priveste pe fostul sot este cam greu sa dovedeasca ca sta cu chirie si ca plateste pensie alimentara, daca el nu are serviciu de vreo 4 ani.
De altfel, intrebarea mea era daca pot obtine la acest proces micsorarea programului de vizita si nici de cum ceea ce spuneti dvs.
Multumesc.
Deci , hotarat, NU.
Dar incercarea moarte n-are.
Programul nu e unul prea larg, pt restrangerea programului de vizita ar trebui sa aveti un motiv intemeiat. Depinde f mult care e acela sau acelea daca sunt mai multe.
Daca ii face rau copilului aveti motiv sa cereti suspendarea programului de vizita sau anularea lui.
Nu cred ca veti obtine restrangerea programului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita ptr copil minor rokhsana rokhsana Buna ziua. Sunt căsătorită de 4 ani, iar soțul meu are un băiat de 10 ani pe care nu il poate vedea, deoarece fosta concubina nu il lasa. Am zis ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)