avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor

buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam recasatorit si acum am domiciliul stabil in belgia;fostul sot a cerut prin proces reincredintarea copilului,procesul sa terminat in favoarea mea iar acuma cere schimbarea programului de vizita;are vreo sansa ca sa ia copilu in vacante?o sapt sau doua datorita faptului ca copilul nu are nici doi anisori,?si ce as avea eu de facut in privinta asta?multumesc mult de sfat.:(
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:42, 11 Iunie 2010
Da,fostul dvs.sot are dreptul,(in cazul in care minorul v-a fost incredintat dvs.)de a cere instantei stabilirea unui program de vizita,deoarece parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul are dreptul de a pastra legaturi personale cu acesta.
nu puteti impiedica sotul sa ceara schimbare programului de vizita al minorului.
daca face o astfel de cerere, atunci va sfatuim sa depuneti la instanta acte doveditoare ca aveti domiciliul in strainatate, ca minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare in urma unei hotarari definitive si irevocabile si ca programul sa fie stabilit in functie de perioada in care dumneavoastra puteti sta in tara neputand lasa copilul singur cu tatal lui aici.
va sugeram sa va angajati un avocat, e mai bine.

mult succes in continuare.

echoa Advocate.ro
Va recomand angajarea unui avocat in cauza, deoarece trebuie facute multe demersuri pentru probarea imposibilitatii preluarii minorului de doi ani din Belgia in Romania, datorita distantei foarte mari si a varstei foarte fragede a copilului.
Nu puteti insa sa castigati un drept de non-vizita al minorului de catre tata, deoarece acesta este conferit de lege si de Conventiile internationale.
Puteti insa sa solicitati si sa dovediti ca este in interesul superior al minorului un program de vizita la domiciliul dv., fara preluarea minorului din Belgia in Romania. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat maroma maroma Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Divort "international" lbaghera lbaghera Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sotia mea a plecat in strainatate cu copilul in varsta de 4 ani si jumatate anul trecut, ... (vezi toată discuția)