avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort \"international\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort "international"

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sotia mea a plecat in strainatate cu copilul in varsta de 4 ani si jumatate anul trecut, in mai 2009. Bineinteles ca in perioada respectiva mi-am dat acordul pentru ca el sa o poata insoti. Dupa un an in care a ramas acolo pentru specializare, a prelungit perioada cu inca un an si intre timp relatia noastra s-a racit. Am ajuns sa depun o cerere de divort in care am specificat ca sunt de acord cu faptul ca ea poate pastra copilul. Acum ma intreb in ce masura va fi posibil sa organizam vizitele stiind ca ei sunt in belgia iar eu am ramas in romania .... As putea sa o oblig sa vina in tara cu copilul ? Cat de des ? Ce sanse as avea daca intre timp m-am razgandit si as vrea sa il tin eu in tara pe baiat ?

Va multumesc anticipat,

LB
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:16, 23 Noiembrie 2010
Sa le luam pe rand:
1.-parintele caruia nu i s-a incredintat minorul, are dreptul dupa divort sa vegheze la cresterea si educarea minorului si de a avea legaturi personale cu minorul,
-legaturile personale cu minorul pot fi pastrate in continuare, prin intelegerea celor doi parinti de comun acord cu privire modul efectiv in care tatal sa poate vizita minorul, iar daca cei doi nu agung la un consens, acest program poate fi stabilit pe cale judecatoreasca,
-n-ati precizat daca incadrul procesului de divort sau pe cale separata ati solicitat un astfelde program,
-daca n-ati solicitat pana cum, o puteti face, insa avand in vedere ca discutam de o distanta considerabila- Belgia-Romania, puteti solicita luarea minorului de xemplu o luna in concediul dvs. de odihna ( daca copilul ar fi la scoala s-ar putea solicita de ex.cu luarea o luna in vacanta de vara a acestuia., precum si o parte din celelalte vacante)
2.-cu privirea la posibilitatea de a obliga mama sa va aduca minorul in tara, nu cred ca s-ar putea obtine o astfel de obligare a acesteia, cel mult solicitat de maniera in anul impar aduce mama minorul si il ia tot ea inapoi si in anul par merge tatal si il ia si tot tatal il duce inapoi,
3.-daca intre timp v-ati razgandit, puteti formula o actiune de reincredintare minor, insa va trebui sa probati ca imprejurarile care au fost avute in vedere de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat, ori nu este simplu deloc, mai ales varsta minorului si faptul ca mama si minorul se afla intr- o alta tara.
Consultati avocat.
Sunt de acord cu simonette in totalitatea. Dar daca copii este acolo si aveti posibillitatii finantare puteti angaja un avocat acolo care poate cercerta conditiile in care copilul este incredintat. Puteti sa fac un raport. Si daca conditiille nu sunt bune, puteti sa cere si acolo la judecatoria un regimen d e vizite mai acorde cu situatia copilul. Instanta unde se afla copii este competente pentru masuri de acest tip dpv international. Va doresc succes.
Prima infatisare nu a avut inca loc ... va fi in decembrie si nu stiu ce sa fac. Sunt convins ca sotia si-a gasit pe cineva acolo ............. Copilul cred ca e in conditii bune insa e greu sa stiu ca va avea un alt "tata" ............. Nu stiu ce sa fac ........
buna ziua.
daca copilul va fi incredintat mamei sale , va fi destul de greu sa cereti reincredintarea acestuia catre dvs.
trebuie sa va hotarati ce vreti, dar totusi avand in vedere varsta frageda a copilului, mama sa are toate sansele sa obtina custodia acestuia.
iar odata incredintat mamei sale, nu dansa va avea obligatia sa-l aduca in tara pt. a pastra relatiile cu dvs., ci dvs. daca doriti sa pastrati legaturi cu minorul va trebui sa va deplasati in tara unde acesta va avea stabilit domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii 72NYK 72NYK In urma hotararii de divort, copii mi-au fost incredintati mie (tatalui). Fosta mea sotie la acel moment ea a \"demonstarat\" ca nu are o locuinta proprietate ... (vezi toată discuția)