avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copii

In urma hotararii de divort, copii mi-au fost incredintati mie (tatalui). Fosta mea sotie la acel moment ea a "demonstarat" ca nu are o locuinta proprietate personala si prin urmare de comun acord copii mi-au fost incredintati. La scurt timp dupa divort a parasit tara pt a lucra in "UE" De putin timp si-a exprimat dorinta de a lua copii la ea pe motiv ca acolo au mai multe posibilitati. Mentionez ca 8 luni nu a trimis pensie alimentara decat o data.
Exista sansa ca deschizand alt proces pt incredintarea copiilor (minori) sa-i scoata din tara fara acordul meu? Trebuie sa faca dovada unui contract in tara respectiva, a unei locuinte?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:21, 8 Septembrie 2011
poate solicita un program de vizitare in care sa ceara si luarea minorilor in tara de domiciliu sau poate cere reincredintarea lor intrucat situatia ei s-a schimbat -are un loc de munca stabil, o locuinta etc.
daca dvs de buna voie nu va dati acordul , instanta prin hotarare poate suplini acest acorda
Mama minorilor poate oricand sa formuleze o actiune de reincredintare a minorilor, insa pentru admiterea acestei actiuni este necesar sa probeze ca imprejurarile avute de instanta la luarea masurii de incredintare s-au schimbat, respectiv ca acum este in masura sa ofere conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de dvs.( un venit constant dar si valoric superior celui pe care il castigati dvs, o locuinta cu conditii net superioare etc.).
Pe langa acestea sunt si alte aspecte pe care instanta le analizeaza la luarea masurii reincredintarii, insa acestea pot fi analizate doar cunoscand situatia in detaliu.
Oricum mama are un minus evident, dat fiind faptul ca in aceasta perioada nu a trimis pensia de intretinere minorilor si banuiesc ca exista ceva lipsuri si la legatura tinuta cu acestia.
Deosebit de importanta este si optiunea minorilor, acestia putand fi ascultati de instanta daca au varsta de minim 10 ani, insa de asemenea pentru motive temeinice instanta poate incuviinta ascultarea lor si sub aceasta varsta.
Daca mama va obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de reincredintare, aceasta nu va mai avea nevioie de acordul dvs. la iesirea din tara.
Prin urmare, in situatia in care se va formula o astfel de actiune, va fi necesar sa va aparati corespunzator cu ajutorul evident al unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor raylar raylar buna ziua am si eu o intrebare in urma divortului fetita mea in varsta de 11 ani a fost incredintata sotiei netininduse seama de faptul ca anchetele sociale ... (vezi toată discuția)
Proces gabriela_bratu28 gabriela_bratu28 am divortat anul trecut in martie si n urma divortului mi s-a incredintat minora in virsta de 5 ani.in prezent,fostul meu sot doreste sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)