avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor la domiciliul parintelui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:

Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de vizita minor la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat copilul. Dupa aceasta hotarare de ordonanta presedintiala, a ramas definitivǎ hotararea judecatoreasca de divort si incredintare minor, la care nu s-a solicitat/acordat program de vizita minor pentru parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul;
În acest caz hotararea judecatoreasca de ordonanta presedintiala (privind programul de vizita) ANTERIOARA hotararii judecatoresti de divort si incredintare minor mai are vreo aplicabilitate?

As fi dorit ca minorul sa mentina o relatie cu celalalt parinte, insa avand in vedere urmatoarele:
- celalalt parinte are o perceptie gresita despre relatia cu minorul si cu reacredinta il antieduca, dupa fiecare vizita copilul adoptand un limbaj si o atitudine nepotrivita;
- pe perioada vizitei celalalt parinte nu se ocupa de minor, acesta avand o relatie de concubinaj cu o persoana pe care minorul o respinge;
- copilul are 3 ani si jumatate, este crescut intr-un mediu stabil si nu-i place deloc sa mearga in vizita;
Pana la deschiderea unei noi actiuni privind programul de vizita as putea ca vizitele ori sa se desfasoare strict in prezenta mea (in parc, ...) ori sa nu mai aiba loc?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:55, 10 Iunie 2010
hotararea obtinuta pe cale de ordonanta presedintiala are caracter temporar, urmand a produce efecte numai pana la solutionarea procesului pe calea dreptului comun.
trebuie sa depuneti o alta cerere la instanta pentru stabilirea programului de vizita si eventual, expunand motivele aratate mai sus, sa solicitati ca vizita sa se faca in prezenta dumneavoastra.
va sfatuim sa anagajati un avocat pentru ca motivele pentru insotirea minorului cu ocazia intalnirii cu celalt parinte, sa fie argumentate foarte bine.

va dorim mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
Actiunea pe cale de ordonanta presedintiala poate fi respinsa, cata vreme nu justifica una din conditiile de exercitiu ale acesteia : urgenta.
Doar prin instanta puteti rezolva
apelati la un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor maroma maroma Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de vizita minor la ... (vezi toată discuția)
Vizita copil Maciprian Maciprian Buna ziua Sunt divortat si fosta sotie ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul daca il mai iau la noua mea casa si in prezenta noii mele partenere . In ... (vezi toată discuția)
Poate parasi tara un parinte cu un copil minor, in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila? nihilsinedeo nihilsinedeo Poate parasi tara un parinte cu un copil minor in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)