avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutati-ma cu un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutati-ma cu un sfat

Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In urma unei intelegeri intre ei copii locuiesc cu noi in apartamentul aflat pe numele ei.Acum ea vrea sa duca minorii in strainatate,ce sanse are el sa obtina reincredintare in cazul in care ea are hotarare judecatoreasca si si irevocabila privind custodia.Poate sa scoata copii din tara fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: ionela86 , utilizator 13:01, 12 Februarie 2010
intrucat dansa are custodia copiilor, conform hotararii judecaotresti , va putea sa ia copiii cu dansa in strainatate.
nu are nevoie de acordul tatalui minorilor in acest sens .
tatal minorilor poate solicita in instanta reincredintarea minorilor .
Daca fosta sotie are o hotarare definitiva si irevocabila prin care i-au fost incredintati copiii,atunci ea poate sa iasa din tara cu acestia fara acordul tatalui.
Tatal poate sa ceara instantei ca minorii sa ii fie incredintati lui printr-o cerere de reincredintare.
Am inteles.Ce sanse ar avea sa obtina reincredintarea din moment ce nu are o casa a lui iar ea are deja doua.El plateste pensie alimentara dar ea trimite pensia inapoi in plus locuim in casa ei prin bunavointa ei.
:( acest lucru ar putea fi in defavoarea domnului .
dansul daca doreste reincredintarea minorilor , va trebui sa faca dovada ca dispune de mijloacele necesare pt. a asigura un trai bun copiilor.
de exemplu, parerea mea este ca ar trebui sa va mutati cu chirie , sau la parintii tatalui minorilor. important este sa aveti o locuinta, nu neaparat o locuinta proprietate persoanala.
Asta este un pic mai greu parintii lui locuiesc in alt oras,iar noi nu suntem oficial impreuna.In plus lucreaza 24 cu 48 asta inseamna ca nu poate supraveghea copii 24 de ore.

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintelui cu , cutodie emiliapetre emiliapetre SINT O MAMA CU 2 BAIETI MINORI PE CARE DORESC SA AI IAU CU MINE INAFARA TARIII . AM CUSTODIA COPIILOR SI AS DORI SA STIU CE SE POATE INTIMPLA DACA ,COPIII NU ... (vezi toată discuția)