avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile parintelui cu , cutodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile parintelui cu , cutodie

SINT O MAMA CU 2 BAIETI MINORI PE CARE DORESC SA AI IAU CU MINE INAFARA TARIII . AM CUSTODIA COPIILOR SI AS DORI SA STIU CE SE POATE INTIMPLA DACA ,COPIII NU SE INTORC LA DATA PRESCRISA IN SEMNATURA TATALUI ?
AS DORI UN RASPUNS URGENT SI DAT DE O PERSOANA CARE CUNOASTE FFF BINE LEGILE ROMANIEI. VA MULTUMESC
Ce fel de custodie aveti? Ce semnatura a tatalui?
LA DIVORT COPIII MI-AU FOT INCREDINTA-TI MIE CU DREPT DE VIZITA A TATALUI. VREAU SA AI IAU IN VACANTA DE VARA SI SA RAMINA LA MINE DEFINITIV IAR TATAL VREA SA IMI DEA SEMNATURA DOAR PT VACANTA .AS DORI SA STIU CE SE POATE INTIMPLA DACA DE EXEMPLU AM SEMNATURA VALABILA DOAR O LUNA IAR EU NU O RESPECT ADICA NU ADUC COPIII INAPOI IN TARA .
Daca aveti hotararea de incredintare definitiva si irevocabila a minorilor nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara cu ei.
In conditiile in care tatal are drept de vizita insa, trebuie sa respectati programul astfel incat fostul sot sa nu va cheme in instanta pentru nerespectarea acestui drept al sau.
Minorii au nevoie de pasaport individual iar la frontiera veti prezenta hotararea de incredintare definitiva si irevocabila. ( pregatiti si un exemplar tradus si legalizat al hotararii intr-o limba de circulatie internationala).

SECŢIUNEA 1
Conditiile exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate de catre cetatenii romani
Art. 30
c) minorului care este titular al unui document de calatorie individual ori, dupa caz, al unei carti de identitate si calatoreste in strainatate impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

[ link extern ] /
L.C.
INainte sa plecati renegociati programul de vizita daca e cazul, pentru ca in strainatate tatal nu ii va putea vizita la fel de des.
Altfel, sunt sanse foarte mari sa va dea in judecata oricum pentru schimbare program, iar asta poate veni la pachet cu custodie comuna etc. Ar fi indicat sa va informati bine inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu minori MateiAnca MateiAnca Buna ziua. Am o fetita de 13 ani si as dori sa plec in vacanta cu ea in strainatate. Sunt divortata dar imi este incredintata mie prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)