avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie in strainatate cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie in strainatate cu minori

Buna ziua. Am o fetita de 13 ani si as dori sa plec in vacanta cu ea in strainatate. Sunt divortata dar imi este incredintata mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila iar tatal are doar dreptul la vizita 2 wekend-uri pe luna. si nu vrea sa-mi dea semnatura, procura sa plec cu ea. Se poate si fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:40, 16 Iunie 2017
Când ați divortat? Dacă chiar asa scrie în hotărârea de divort, ca va e încredinţata spre creștere și educare.., nu aveți nevoie de acordul lui, însă țineți cont cum va faceți vacanta, sa fiți acasă când e program de vizita, chiar dacă de regula nu își exercita dreptul de vizita..
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Dacă aveți custodia exclusiva a fetitei nu aveți nevoie de acordul lui sa plecați cu minora din tara. În cazul în care concediul dvs se suprapune cu programul de vizitare al tatălui, va recomand sa-l anunțați în scris despre acest lucru, și sa-i propuneți o alta perioada în care ar putea sa-și viziteze fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acord iesire din tara impreuna cu minorul sergiuberar sergiuberar buna ziua.sotia mea are o fetita din alta casatorie,dupa divort fetita a ramas in grija mamei prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. acum am ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)