avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Citatie privind stabilire program vizitare minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Citatie privind stabilire program vizitare minor.

Sunt divortat de anul trecut si in urma acestui divort,am dreptul la vizitarea copilului in doua wekenduri pe an,plus o saptamana in vacanta de iarna si de vara si sarbatorile alternativ.

Acum fosta sotie vrea sa iau copilul numai de dimineata pana seara in zile de wekend de doua ori pe luna si sa nu-l mai iau in vacanta de iarna din motive neintemeiate.

Am mai multe nelamuriri;

-daca fosta sotie a cerut schimbarea programului ne judecam pe acesta cerere sau sau pot cere si eu alt program,sau trebuie sa o citez si eu pentru programul pe care il vreau eu?
-pot cere si eu in acelasi timp alt program sau o dau in judecata separat?
si alt aspect care este perioada maxima pe care o pot cere sa o petrec cu copilul (cineva ma indrumat la 3 saptamani pe perioada vacantei,copilul e la gradinita 6 ani,o saptamana in vacanta de iarna,doua wekenduri pe luna,in zilele de nastere ale bunicilor si a fratelui si a mea,sarbatorile alternativ) si daca se mai poate cere custodie comuna copilul fiind de acord si fiind destul de mare sau alte perioade mai mari sau mai multe,nu stiu ce prevede legea.
Astept raspuns urgent.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:44, 8 August 2011
Puteti cere si dvs. schimbarea programului.
E posibil insa sa ramana asa...cum este...
Fac o cerere separata sau in cursul intampinarii cer si eu schimbarea programului?
Nu , trebuie sa faceti cerere reconventionala si sa o timbrati.
Nu o sa va coste mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu stabilirea programului de vizitare. Am intentat actiunea de divort cerand incredintarea ... (vezi toată discuția)
De 7 ani tot incerc sa-mi vad fetita arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 De foarte mult timp tot încerc să-mi văd fetiţa, din 2011 de când sunt divorţat am văzut-o mai puţin de o lună. Problema mea e că eu sunt o persoană ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)