De foarte mult timp tot încerc să-mi văd fetiţa, din 2011 de când sunt divorţat am văzut-o mai puţin de o lună. Problema mea e că eu sunt o persoană cu handicap şi nu mă pot deplasa şi nici nu aş rezista unui drum din Constanaţa până în Timişoara.
Aş dori să ştiu dacă există vreo lege sau ceva în care să zică că o hotărâre se poate modifica în fuctie de sănătate sau de ceva de genul ăsta.
Vă mulţumesc.
Bună ziua.
Stabileşte domiciliul la domiciliul mamei.
Dispune ca exercitarea drepturilor părinteşti în ceea ce priveşte creşterea şi educare minorei să fie realizate în comun de ambii părinţi.
Încuviinţează să aibă legături personale cu minora la domiciliul acestuia şi în fiecare an în următoarea modalitate: o lună în vacanţa de vară; o săptămână pe parcursul vacanţei de iarnă; trei zile în perioada sărbătorilor de paşte, începând cu a doua zi de Paşti; o dată pe lună, de sâmbătă ora 10:00 până duminică ora 18:00.
Fetiţa mea are acum 9 ani.
De la început am locuit în Constantă, după ce ne-am despărţit fosta soţie să mutat la părinţii ei în Strehaia iar acum să recăsătorit şi locuieşte în present în Timişoara.
De abia acum am reuşit să o oblig pe fosta soţie să îmi comunice orice schimbare de domiciliu a minorei dar ca să îmi văd fetiţa nu ştiu ce să mai fac, toate aceste greutăţi sunt pentru că eu sunt o persoană bolnavă şi nu ma pot deplasa iar fosta soţie profta de acest lucru.
Vă mulţumesc mult pentru că mi-aţi răspuns.
Dupa 7 a i copilul nu va cunoaste, nu e corect fata de copil sa il fortati sa il luati dar puteti incerca sa comunicati mai des cu ajutorul tehnologiei, sa va apropiati si poate sa cadeti de acord la un punct comun de intalnire.
Din punct de vedere juridic puteti depune o actiune pentru modificarea conditiilor.
Bună ziua.
După ce am făcut o executare silită, în vara anului 2014 am reuşit să o văd şase zile, în vacanţa de iarnă din anul 2014 încă 5 zile şi ultima oară încă 4 zile în vacanţa de vară din anul 2015. După ce am făcut executarea am reuşit să aflu şi un nr. de tel., după aceea am vorbit la telefon cu fetiţa mea până în Ianuarie 2017 când am pierdut orice legătură dintr-o dată. Prin Martie 2017 de pe facebook am aflat că să măritat şi acum stă în Timişoara dar mie frică să iau legătura pe facebook pentru ca nu cumva să mă blocheze, măcar aşa i-mi văd copilul în poze.
Am deschis un proces unde am cerut să i-mi comunice orice modificare de adresă şi să o oblige să aducă fetiţa la mine pentru că eu sunt o persoană cu handicap şi nu mă pot deplasa şi am primit această soluţie:
Soluţia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul X în contradictoriu cu pârâta Y, având ca obiect obligaţia de a face. Obligă pârâta să îi comunice reclamantului orice schimbare de domiciliu a minorei Z. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată.
Aş dori să ştiu dacă există vreo lege sau ceva în care să zică că o hotărâre se poate modifica în fuctie de sănătate sau ceva de genul ăsta pentru că eu nu numai că nu mă pot deplasa dar nici nu resist uniu drum aşa de lung.
Vă mulţumesc.