Locuiesc in strainatate si nu pot sa o btin custodia fetitei sa o pot aduce aici cu mine. As avea sanse macar la un program de vizita a minorei prin care instanta sa l oblice pe tatal sa mi dea semnatura sa o pot aduce pe fetita in vizita. El refuza categoric sa mi semneze o procura nici macar pt o saptamana.
Puteţi obţine suplinirea semnăturii tatălui să luaţi copilul în vacanţă cu dvs., dacă dovediţi că interesul superior al copilului este să-şi petreacă vacanţa cu dvs. neapărat la reşedinţa dvs. din străinătate. În Romania de ce nu puteţi petrece cu copilul, măcar o săptămână?
Buna seara,
Procura tatalui poate sa fie substituita de o sentinta data de o instanta din Romania.
Formulati o cerere in instanta de domiciliu a minorei si solicitati pronuntarea unei sentinte care sa tine loc de acord al parintelui.
Sper ac prin sentinta prin care s-a stabilit domiciliu la tata s-a stabilit si autoritate parinteasca comuna.
Da este autoritate parinteasca comuna. Eu am program de vizita dar nu pot sa merg in fiecare 2 saptamani in romania. Merg de craciun si in vara. Dar as vrea sa mi pot petrece mai mult timp cu fetita si sa o aduc in vacante sa stea si cu mine. Asa este mai usor pentru amandoua. O aduc pe ea in vacanta de paste in vacanta de vara merg eu si o aduc si pe ea o luna in vacanta de iarna sa merg eu si asa am legatura mai stransa cu ea.
Eu merg 2 saptamani in iarna si 2 in vara dar vreau sa mi pot petrece mai mult timp cu ea si daca s ar putea sa o aduc in vacante aici ar fii mai usor si pentru ea si pentru mine in vacanta de paste sa o pot aduce pe ea in vacanta de vara sa merg eu 2 saptamani si sa o pot aduce pe ea o luna in vacanta de iarna merg eu si asa este mai uasor ne putem vedea mai des nu doar de 2 ori pe an.
Ce aveți de cerut e schimbarea programului de vizita, sa o puteți lua în perioada de.. în fiecare an pana la majorat la dvs și în tara în alta perioada, asa cum.ati scris aici.