avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor

Locuiesc in strainatate si nu pot sa o btin custodia fetitei sa o pot aduce aici cu mine. As avea sanse macar la un program de vizita a minorei prin care instanta sa l oblice pe tatal sa mi dea semnatura sa o pot aduce pe fetita in vizita. El refuza categoric sa mi semneze o procura nici macar pt o saptamana.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:59, 9 Decembrie 2016
Puteţi obţine suplinirea semnăturii tatălui să luaţi copilul în vacanţă cu dvs., dacă dovediţi că interesul superior al copilului este să-şi petreacă vacanţa cu dvs. neapărat la reşedinţa dvs. din străinătate. În Romania de ce nu puteţi petrece cu copilul, măcar o săptămână?
Buna seara,
Procura tatalui poate sa fie substituita de o sentinta data de o instanta din Romania.
Formulati o cerere in instanta de domiciliu a minorei si solicitati pronuntarea unei sentinte care sa tine loc de acord al parintelui.
Sper ac prin sentinta prin care s-a stabilit domiciliu la tata s-a stabilit si autoritate parinteasca comuna.

Da este autoritate parinteasca comuna. Eu am program de vizita dar nu pot sa merg in fiecare 2 saptamani in romania. Merg de craciun si in vara. Dar as vrea sa mi pot petrece mai mult timp cu fetita si sa o aduc in vacante sa stea si cu mine. Asa este mai usor pentru amandoua. O aduc pe ea in vacanta de paste in vacanta de vara merg eu si o aduc si pe ea o luna in vacanta de iarna sa merg eu si asa am legatura mai stransa cu ea.
Eu merg 2 saptamani in iarna si 2 in vara dar vreau sa mi pot petrece mai mult timp cu ea si daca s ar putea sa o aduc in vacante aici ar fii mai usor si pentru ea si pentru mine in vacanta de paste sa o pot aduce pe ea in vacanta de vara sa merg eu 2 saptamani si sa o pot aduce pe ea o luna in vacanta de iarna merg eu si asa este mai uasor ne putem vedea mai des nu doar de 2 ori pe an.
Ce aveți de cerut e schimbarea programului de vizita, sa o puteți lua în perioada de.. în fiecare an pana la majorat la dvs și în tara în alta perioada, asa cum.ati scris aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Scoatere de minori din tara. dgxshpe dgxshpe Am urmatoarea problema . Am hotarare judecatoreasca prin care am dreptul la vizite al copilului dupa cum urmeaza: o data la 2 saptamani un weekend, 2 ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa divort Desperados Desperados Buna ziua.In urma deciziei de divort...Am dat un copie-paste mai jos ,am niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.Cat timp copilul e la el il.poate duce in ... (vezi toată discuția)