avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vo rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vo rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe

salutare.o sa va povestesc exacta cum si ce mi s-a intamplat.pe data de 18 12 2008(ziua mea de nastere)am fost invitat de cativa colegi la un restaurant,unde am consumat 0,5 ml bere cu alcool 4,8 si un pahar de whisky care nu stiu ce alcoolemie are pentru ca de obicei nu prea consum.dupa ce am consumat m-am urcat la volanul automobilului personal pentru a ma indrepta spre casa.la una dintre intersectiile aflate in traseul meu am fost oprit de un echipaj de politie.am prezentat actele cum mi-au cerut,dupa care am fost intrebat daca am consumat bauturi alcoolice.raspunsul meu a fost afirmativ deoarece emanam miros de alcool deoarece timpul de cand consumasem si timpul cand am fost oprit a fost prea scurt si de obicei sunt o persoana sincera.am fost supus testului cu aparatul etilotest acesta indicand 0,78.cand au vazut acest rezultat domnii "militieni",au zis :"tu esti mort de beat,sa mergem la spital pentru recoltare de probe biologice".am intrat in spital impreuna cu ei(unul in fata mea si unul in spatele meu de parca facusem vreo crima),am ajuns la doctorul respectiv care m-a supus unor teste.dupa ce am stat de vorba cu doamna doctora aceasta i-a intrebat pe domnii politisti:"chiar vreti sa-i luam sange pentru ca baiatul asta e mai lucid ca mine si mai este si ziua lui de nastere,nu a facut nimic,ce aveti cu el?"domnii au raspuns afimativ pentru ca asa sunt procedurile.mi s-a luat sange prima oara la ora 01:10 min si a doua oara la ora 02:10 min pe data de 19 12 2008.inainte de a merge la spital domnul militian deja imi luase permisul si mi-a dat o dovada pe care scrie fara drept de circulatie si inceperea urmaririi penale.rezultatul analizei de sange inca nu a ajuns la politia rutiera pentru ca nu au fost sa plateasca,si nici nu o vor face in urmatoarele 3-4 luni(dupa spusele doamnei de la medicina legala),asa ca am fost si am platit eu luni.domnul politist a spus sa stau linistit ca nu o sa mi se faca dosar penal,ca totul o sa se termine bine pentru ca nu am mai avut probleme cu legea,ca am si o facultate si ca totul o sa se termine cu o amenda administrativa....baliverene de militieni dupa ce te ard.as vrea un sfat de la niste persoane ca dumneavoastra,deoarece cred ca ati mai intalnit cazuri asemanatoare cu al meu.pentru mine sa zicem ca e ca ei ca o sa se termine cu amenda aceea amdinistrativa dar nu pot sa stau fara permis atata timp,pentru ca am inteles ca poate sa dureze si ani.inca ceva,am auzit eu ca pot sa cer o recalculare a alcoolemiei dupa ce mi se da rezultatul daca nu sunt multumit.aceasta recalculare ar tine cont de cate kilograme,de ce inaltime are respectivul pentru ca nu cred ca aceeasi cantitate de alcool la o persoana de 60 de kg are acelasi efect ca si la o persoana de 120 kg,daca iei pastile la ce ora a fost ultima masa servita...etc.va rog astept un raspuns cat se poate de repede deoarece sunt intr-un stres conitnuu.am vazut pe cineva la televizor cu o alcoolemie in fiola de 0,79 care nu se putea tine pe picioare,care a facut victime si presupun ca este in aproape aceeasi situatie ca a mea.va multumesc anticipat
Infractiunea de conducere in stare de ebrietate angajeaza raspunderea penala a dvs .
Totusi , exista posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala si a aplicarii unei amenzi administrative ( si a sanctiunii suspendarii permisului de conducere)
Situatia cea mai defavorabila dvs ar fi dispunerea trimiterii in judecata si aplicarea unei pedepse cu inchisoarea (suspendarea conditionata a executarii pedepsei , art 81 Cod Penal ) si anularea permisului de conducere (cu posibilitatea redobandirii in termen de 1 an de la ramanerea def si irev. a H.jud)
Apelati la ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)