avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

am fost trimis in judecata pentru art 87, alin 1 OUG 195/2002, si am primit urmatoarea hotarare:
in baza art. 87, alin 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art 320, ind 1 CPP, condamna inculpatul la pedeapsa de 8 luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.
in temeiul art 71 CP interzice inculpatului drepturile prev. de art 64, lit a, teza a II a si b CP. in baza art 81, alin 1 CP dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, stabilind un termen de incercare de 2 ani si 8 luni. in temeiul art 71, alin 5 CP, suspenda conditionat executarea pedepsei accesorii. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art 83 si 84 CP in conditiile art 359 CPP
vreau sa stiu daca permisul de conducere mi-a fost anulat sau ce s-a intamplat cu el daca in hotarare nu se discuta despre suspendare sau anulare permis?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:02, 4 Iulie 2012
Permisul v-a fost anulat, cel mai probabil .Puteţi susţine examenul în vederea obţinerii unui nou permis după trecerea unui an de la data rămânerii definitive a hotarârii de condamnare.
legally_aid a scris:

Permisul v-a fost anulat, cel mai probabil .

permisul de conducere se anuleaza in mod sigur dar nu de catre instanta de judecata ci de seful serviciului politiei rutiere.

oug195
Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);

hg1391
Art. 203. – (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevazute la art.114 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata se dispune:
a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, în baza hotarârii judecatoresti ramasa definitiva, dispusa de o instanta din România.

in rest ramane valabil ce a scris legally_aid :

Puteţi susţine examenul în vederea obţinerii unui nou permis după trecerea unui an de la data rămânerii definitive a hotarârii de condamnare.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare dispozitiv sentinta de condamnare- art. 87 al. 5 din oug.195/2002 lau4rally lau4rally Solutie: In temeiul art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 Rep. cu aplic. art. 320 1 Cpp., condamna pe inc. XXX. la pedeapsa inchisorii un an. In temeiul art. 71 ... (vezi toată discuția)
Am permisul suspendat sau , nu ? asealex asealex Solutia pe scurt: In baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, condamnă inculpatul r.m la o pedeapsă de 1 an ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)