avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie vanduta la agentia de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie vanduta la agentia de recuperare

Situatia este urmatoarea:
In anul 2007 am incheiat la banca un Contract de Cont Curent persoane fizice, la acest contract am incheiat ulterior un act aditional pentru un descoperit de cont autorizat (overdraft), cu un plafon aprobat de 900 ron. In 2008 am schimbat locul de munca, si s-a schimbat si banca in contul careia s-a facut viramentul salarial. La momentul respectiv, din evidentele mele, plafonul nu era consumat. In data de 11.10.2010 m-am prezentat la o sucursala bancii din Oradea, pentru a-mi actualiza datele personale. Tot atunci am facut si o solicitare de inchidere a conturilor pe care le aveam deschise la respectiva banca. Am intrebat consiliera client daca mai am ceva de achitat, iar raspunsul acesteia a fost acela ca: ?totul este in regula?.
In februarie 2012 m-am prezentat din nou la o sucursala a bancii, in care am facut o solicitare cu numar de inregistrare prin care doream sa mi se confirme inca o data ca s-a dat curs cererii mele de a inchide conturile. La aceasta solicitare nu am primit raspuns pana la aceasta data (nu a fost respectat termenul legal de 30 de zile pentru oferirea unui raspuns)
In iunie 2012 am primit acasa o notificare de la o firma de recuperari - in calitate de mandatat al bancii, prin care eram somat sa achit suma de 1227.73 RON in termen de 7 zile, in caz contrar urmatorul pas fiind executarea silita. Acesta este si momentul in care am inteles ca banca a cesionat creanta catre firma de recuperari creante.
In toata aceasta perioada, din 2007 si pana in prezent, NU am fost notificat cu privire la aceasta creanta pe care as fi avut-o fata de banca. Nu am fost notificat nici la momentul in care creditul a fost cesionat, desi, conform legii, ar fi trebuit sa fiu intai instiintat. Mai mult de atat, de fiecare data cand m-am adresat consilierilor din sucursalele banca, acestia mi-au confirmat ca nu este nicio problema legata de conturile mele. Consider abuz faptul ca, desi m-am interesat de situatia conturilor, niciodata nu mi s-a comunicat ca ar fi vorba despre o restanta.
de unde provine aceasta restanta, de cand dateaza si cum s-a ajuns la suma de 1227.73 ron? e normal ca nu am fost instiintat pana la acest moment de aceasta situatie ( cu toate ca m-am prezentat in sucursale, iar datele mele personale au fost actualizate la banca inca din 2010). Consider actiunea intentata de catre firma ca fiind una abuziva. Despre procesul de vanzare catre aceasta institutie am aflat doar la momentul primirii acestei notificari in iunie....astept un rasp de la opc..nu stiu insa in cat timp e legal sa-mi ofere un rasp, nu stiu daca am procedat corect sau trebuia sa-i actionez in instanta? astept un sfat din partea d-voastra.
va multumesc anticipat!

editat numele soc implicate

Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Banca cesioneaza creditul catre recuperatori cris_deo cris_deo buna seara. in iunie 2008 luat un credit de nevoi personale de la o banca in val de aprox. 20 000 ron pe o perioada de 10 ani, am achitat rate din acest credit ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu bancile grnicol grnicol Am un cont inactiv de 11 ani, respectiv un card de debit cu Overdraft ,card care mi-a fost furat acum 11 ani. Contul curent avea o suma relativ mica iar ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - termen de depunere si taxa judiciara Narcis225 Narcis225 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Undeva in perioada 2006-2007 (nu mai tin minte data exacta) am incheiat cu o banca un contract de overdraft ... (vezi toată discuția)