Buna ziua!daca veniturile pe cele 12 luni inaintea nasterii sunt realizate din salar si din somaj care sunt actele pe care trebuie sa le depun pentru cererea indemnizatiei pt. c.c.!(firma se afla acum sub lichidare tr sa cer acte si de la ei?eu o sa nasc in decembrie pana atunci voi fi in somaj)
1. Luati de la Primarie doua exemplare de adeverinta, unul pe care il va completa angajatorul si unul pe care il va completa Agentia de Somaj.
2. - Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
- La Primarie veti primi lista cu actele necesare specifice situatiei dvs.
Multumesc pt . rasp.! De la firma acuma ar trebui sa cer completarea adeverintei ? se poate in decembrie nu o sa mai pot fiindca a dat faliment si dispare pana atunci !
Studenta gravida
mikyd89
Buna ziua,
Sunt studenta la zi, insarcinata in ultima luna si mai am cateva zile si nasc. As avea doua intrebari.
1. de ce acte am nevoie la internare?
2. ... (vezi toată discuția)