avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind linistea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind linistea

De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa te deranjeze cu zgomotul? are administratia blocurilor vreo putere prin care poate sili vecinii sa nu depaseasca limita de decibeli? (daca exista asa ceva in lege). unde anume poate interveni politia?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:48, 21 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
folette a scris:
ca o concluzie....are voie vecinul sa dea muzica tare astfel incat sa ne scoata din casa in timpul zilei? daca chem politia ..poate primi el amenda pentru asta?

Vecinul nu are voie sa dea muzica atat de tare incat sa-i scoata din casa pe oameni, indiferent de ora. In apartamente se locuieste 24 de ore din 24 si nu numai intre orele 13-14 sau 22-8.
Puteti chema politia la orice ora din zi si din noapte daca vecinul nu intelege de vorba buna.
Nu va incalzeste pe dumneavoastra cu nimic daca vecinul va primi amenda. Este suficient daca trece politia pe la el, discuta si-i aduce la cunostinta ca in bloc se locuieste, ca muzica poate fi ascultata la casti, ca pentru dans sunt sali special amenajate, ca petrecerea se face la restaurant s.a.m.d. Sigur ca la o noua sesizare si interventie a politiei, vecinul poate primi amenda.

Va multumesc pentru raspuns. numai ca trebuie sa ma "razboiesc"si cu politia pentru ca mi-au zis ca daca nu e intre 22 si 8 dimineata...ei nu au ce sa faca. am sunat si am vorbit la circa de care apartin. le-am zis si de ora aceea din timpul zilei si mi-au zis ca nu mai e valabila legea aia ca era o forma veche. ce sa mai inteleg din asta. trebuie sa stau nedormita ca lumea isi face toate petrecerile acasa pana la 7 dimineata si politia nu vrea sa vina
Apelati la politistul de proximitate. Trebuie sa fie afisat la avizier o foaie cu datele lui de contact. Acesta poate da amenda vecinului zgomotos.
dar ce faci in cazul in care la avizierul blocului programu este trecut 1.30-5.30? exagerat. eu am de renovat, si am propus administratorei de la 2 la 4.30 nu ii convine , mi se pare aberant de la 1.30 la 5.30, in ritmul asta nici in 4 luni nu termina baietii de renovat.
Pai intre orele 1.30-5.30 eu cred ca marea majoritate a popuilatiei din Europa doarme. Muncesc doar cei ce lucreaza noaptea in schimbul 3, cei ce fac garzi de noapte la spitale..,
Cum sa faceti dumneavoastra renovari ale apartamentului in plina noapte!?
Aveti timp sa faceti lucrarile de renovare intre ora 8 si 13. Apoi intre ora 14 si 22. Adica 13 ore de munca. Asta daca exploatam la maxim prevederea legala care spune ca se interzice zgomotul intre orele 22-8 si 13-14.
Dar fiecare asociatie poate stabili in adunarea generala prelungirea acestor intervale de liniste si pot hotari, de exemplu ca nu se face zgomot intre 20-8 si 13-16. Si in aceasta situatie aveti tot timpul sa amenajati intre 8-13 si apoi intre 16-20, adica 9 ore de munca.
Tineti cont ca "baietii de renovat" pot face multe lucrari si in intervalul de liniste dar fara a face zgoimot. Apoi acesti baieti vor pleca si vor renova apartamentul vecinului de deasupra ori a celui din stanga dumneavoastra. Nu cred ca v-ar conveni sa nu aveti macar cateva ore de liniste noaptea si un pic dupa amiaza cand vin copii de la gradinita, de la scoala avand si ei nevoie de liniste pentru somnul de amiaza.

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)
Program liniste/renovare CdnM CdnM Buna seara. Vrem sa renovam apartamentul nou cumparat. Exista legea 61/1991 care spune ca orele de liniste sunt 22-08 si 13-14. Apoi mai este Legea ... (vezi toată discuția)
Program de liniste mir2006 mir2006 Va rog sa-mi spuneti daca exista undeva, in lege, reglementat programul de liniste, sau este stabilit de Adunarea Generala, in cadrul Asociatiei de ... (vezi toată discuția)