avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reexaminare pentru redobandire permis auto in urma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reexaminare pentru redobandire permis auto in urma anularii pentru alcool

Am primit hotararea judecatoreasca de 2 ani si 4 luni cu suspendare pentru conducerea sub influentza bauturilor alcoolice .
As dori sa aflu exact care este legea care face trimitere la REEXAMINAREA PENTRU PERMIS AUTO dupa 1 an de la pronuntarea hotararii judecatoresti definitiva .
Cel mai recent răspuns: valentyyyno , utilizator 17:38, 30 Octombrie 2012
Art. 116 din OUG 95/2002, alin. 1, lit. b.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a
rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele
prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în
regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii
judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere
;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de
autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în
vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere,
persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una
dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
buna ziua...in data d 21 ianuarie am condu sub influenta alcolului.mi sa intocmit dosar penal am fost judecat p data d 6 iulie sentinta find 6 luni cu suspendare si 2 ani cu reabilitare....a poi parchetu a facut recurs am fost citat ca p data d 5 oct sa ma prezint la proces la bucuresti..io nu mam prezentat de oare ce sunt an italia sentinta a fost de un an cu suspendare. si 3 ani cu rebilitare. .dinand cont ca am recunoscut tot curtea de apel nu a luat an calcul ca am recunoscut tot..antrebarea me este dac pot sa dau de permis an italia..de oare ce politia mia anulat permisu.io nu n cred ca pot sa mai dau examen an tara la noi de oare ce io am absolvit 7 clasde io cand am fct scoala instructoru nu mia cerut diploma de absolvire....io acuma nu stiu cum sa fac va rog da puteti sa ma ajutati cu ceva ca nu stiu cum sa fac si ce sa fac
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
valentyyyno, utilizator
unde cer si io o explicatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere mada1983 mada1983 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.......redobandire?!#-o (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere alexandramih alexandramih Buna ziua! din cate am inteles din raspunsurile pe care le-ati dat altor persoane, permisul de conducere se redobandeste dupa 6 luni de la data executarii ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat sisupoe sisupoe salut !cind pot sa dau examen\"cu sau fara scoala din cite intrebari va multumesc (vezi toată discuția)