avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare in contabilitate facturi incasate de o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare in contabilitate facturi incasate de o alta firma in numele firmei mele

Hello,

Am o problema de natura contabila si nu stiu cum sa o inchid.
Colaborez cu unul dintre site-urile de reduceri din Romania eu oferind servicii turistice cu un anumit discount.

Clientul plateste presupunem 20 ron cuponul de reducere catre site-ul respectiv si cazarea propriu-zisa (sa zicem 100 ron) la mine. Eu emit bon fiscal pentru suma incasata, si anume 100 ron.

La final de luna, primesc o factura de la site-ul de reduceri, pentru suma de 20 de ron, care deja a fost achitata de catre client catre site. Ei nu imi cer sa o platesc, pentru ca si pe factura scrie ca este achitata in baza contractului nr.x. Ceea ce imi spun este ca este o factura incasata in numele partenerului (adica al meu).

Intrebarea mea este cum fac sa inregistrez factura asta in contabilitate avand in vedere ca nu am nici o chitanta, nimic la ea.
In plus, factura are TVA, iar eu nu sunt platitor de TVA.

Multumesc anticipat pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Contabilitate mireylle mireylle 1.care e diferenta intre o chitanta si un bon fiscal,dar intre factura si chitanta? 2.la emiterea unei facturi ce este ridicata imediat de client,ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)