avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

1.care e diferenta intre o chitanta si un bon fiscal,dar intre factura si chitanta?
2.la emiterea unei facturi ce este ridicata imediat de client,ce trebuie sa faca acesta cu exemplarul care ramane la furnizor?
3.cat la suta reprezinta tva-ul dintr-o factura de servicii
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 19:49, 24 Noiembrie 2009
1.care e diferenta intre o chitanta si un bon fiscal,dar intre factura si chitanta?
Chitanta fiscala este dovada incasarii sau platii facturii, si este utilizata atat in decontarile cu persoane fizice cat si persoane juridice
Bonul fiscal este emis casa de marcat tine loc de incasare sau plata a serviciului sau cumpararii unui produs. In cazul in care se emite o factura, bonul fiscal este documentul dovada de plata sau incasarea a facturii
Diferenta dintre factura si chitanta este: factura este documentul care justifica orice cumparare de bunuri,prestare de serviciu, sau livrarea unui bun /prestare de serviciu cu datele de identificare ale cumparatorului sau furnizorului, iar chitanta este doar dovada platii facturii sau dovanda incasarii unei facturi de vanzare catre client , dupa caz.
2.la emiterea unei facturi ce este ridicata imediat de client,ce trebuie sa faca acesta cu exemplarul care ramane la furnizor?
La emitea facturii catre client primul exemplar se inmaneaza clientului, iar exemplarul care ramane la furnizor ramane la contabilitate si va sta la baza inregistrarii in contabilitate a vanzarii bunurilor sau prestarii de servicii ,
3.cat la suta reprezinta tva-ul dintr-o factura de servicii
Tva-ul din factura de prestari servicii este in general cota de 19% pentru servicii prestate mai sunt exceptii ca de exemplu pentru prestarea serviciilor hoteliere (cazare, camping)medicamente, cota de tva din factura este de 9%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Incasare cash chitanta?! geoang geoang Buna seara! Sunt PFA, neplatitor de TVA, impozitata la norma de venit. Am intrebari la emiterea Facturii/ Chitantei. Catre persoane fizice care platesc ... (vezi toată discuția)
Am un if si am nevoie de unele lamuriri eleonor eleonor am infiintat un if care se ocupa cu comert si a`si vrea sa stiu daca pot taia factura fiscala si ce fac cu cele doua facturi care se imprima in facturier?nu ... (vezi toată discuția)