avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... am un if si am nevoie de unele lamuriri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

am un if si am nevoie de unele lamuriri

am infiintat un if care se ocupa cu comert si a`si vrea sa stiu daca pot taia factura fiscala si ce fac cu cele doua facturi care se imprima in facturier?nu sunt platitoare de tva
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 16:43, 22 Martie 2010
Daca faceti comert cu amanuntul evidenta vanzarilor se tine prin emiterea bonului fiscal. La cererea clientilor puteti sa le eliberati si o factura. Exemplarul albastru/negru i-l dati clientului, cel rosu il puneti in dosarul dvs. cu documente contabile iar cel verde ramane la cotor.
Factura albastra (prima) merge la client, factura rosie (al doilea exemplar) la dosarul de contabilitate si factura verde (al treilea exemplar) ramane prins la cotor.
In cazul comertului cu amanuntul, daca vindeti unei persoane fizice, nu aveti voie sa emiteti chitanta ci bon de casa. O alta varianta ar fi sa incasati prin banca sau prin curier in sistem ramburs....
De asemenea, nu puteti incasa cu chitanta facturile care persoane juridice mai mari de 5000 lei. Puteti incasa cu chitanta 5000 lei si diferenta prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip de chitanta si facturier pentru pfa in partida simpla valentin.ropota valentin.ropota Buna ziua, fiind la inceput revin cu o alta intrebare, am dat comanda de chitantier, e bine in doua exemplare, dar la facturier? La facturier unde merg ... (vezi toată discuția)
Intrebare victorbuzescu victorbuzescu Buna ziua.Pentru cine ma poate ajuta am si eu o intrebare: Deschizandu-mi de cateva zile un SRL si neavand inca un contabil, ma confrunt cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Detalii completare factura clauuudiu clauuudiu Buna ziua, Sunt PFA nou-infiintat si tocmai ce-am fost la ANAF pentru a-mi depunde declaratia 220. In acelasi timp, mi-au fost vizate 1 facturier si 1 ... (vezi toată discuția)