Buna ziua.Pentru cine ma poate ajuta am si eu o intrebare:
Deschizandu-mi de cateva zile un SRL si neavand inca un contabil, ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am de facut un storno la o factura emisa si incasata . In acest caz, fac factura cu minus si inaintez clientului formularul rosu, pe cel albastru pastrandu-l,(s-au invers) si emit si chitanta cu minus ????
Multumesc anticipat !
Puteti emite factura cu minus, iar in rest totul decurge normal (albastru pentru client, rosu pentru contabilitate si verde in cotor). Iar cand returnati banii clientului, el va trebuie sa dea o chitanta, ca a preluat banii, deci nu cred ca trebuie sa emiteti o chitanta cu minus.
Faceti o factura in rosu (cu minus) pentru suma respectiva iar cand restituiti banii furnizorului, din casierie, cereti acestuia sa va taie o chitanta pentru suma respectiva la care dstra atasati o Dispozitie de plata cu explicatii "incasari eronate".
Chitanta cu minus
manug
Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare.
Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)