In ceea ce priveste persoana fizica sepoate utiliza BON DE COMANDÃ-CHITANŢÃ
Este un formular cu regim special de tipărire, înseriere şi numerotare si serveşte ca document pentru: contractarea serviciilor, confirmarea primirii şi evaluarea obiectului de executat sau de reparat, după caz, încasarea sumei de la client, determinarea volumului serviciilor prestate şi a materialelor consumate.
Se întocmeşte în trei exemplare de către contribuabil.
Circulă:
- exemplarul 1, pentru înregistrarea în contabilitate;
- exemplarul 2 se predă clientului;
- exemplarul 3 rămâne în carnet.
In ceea ce priveste persoana juridica , daca valoarea lucrari/serviciului efectuat depaseste 100 Ron si clientul solicita factura , atunci conform Codului Fiscal sunteti obligat sa o emiteti.
daca clientul solicita factura chiar si sub 100 lei sunteti obligat sa-i emiteti...mai ales ca prevederea prin care sub 100 lei erau suficiente bonurile fiscale, nu mai este in vigoare
=D>...am spus si clientul solicita factura.De specificat ca in azul acesta nu se puna problema de bon fiscal.In schimb atat bonul de comabda-chitanta , cat si bonul fiscal reprezinta doar documente justificative...corect?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Incasare client
rocky2009
Buna ziua,
am un client care vrea sa achizitioneze de la firma mea diverse produse. Acestea depasesc suma de 5000 ron. Factura o vrea pe persoana juridica. ... (vezi toată discuția)