In ceea ce priveste persoana fizica sepoate utiliza BON DE COMANDÃ-CHITANŢÃ
Este un formular cu regim special de tipărire, înseriere şi numerotare si serveşte ca document pentru: contractarea serviciilor, confirmarea primirii şi evaluarea obiectului de executat sau de reparat, după caz, încasarea sumei de la client, determinarea volumului serviciilor prestate şi a materialelor consumate.
Se întocmeşte în trei exemplare de către contribuabil.
Circulă:
- exemplarul 1, pentru înregistrarea în contabilitate;
- exemplarul 2 se predă clientului;
- exemplarul 3 rămâne în carnet.
In ceea ce priveste persoana juridica , daca valoarea lucrari/serviciului efectuat depaseste 100 Ron si clientul solicita factura , atunci conform Codului Fiscal sunteti obligat sa o emiteti.
daca clientul solicita factura chiar si sub 100 lei sunteti obligat sa-i emiteti...mai ales ca prevederea prin care sub 100 lei erau suficiente bonurile fiscale, nu mai este in vigoare
=D>...am spus si clientul solicita factura.De specificat ca in azul acesta nu se puna problema de bon fiscal.In schimb atat bonul de comabda-chitanta , cat si bonul fiscal reprezinta doar documente justificative...corect?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Incasare client
rocky2009
Buna ziua,
am un client care vrea sa achizitioneze de la firma mea diverse produse. Acestea depasesc suma de 5000 ron. Factura o vrea pe persoana juridica. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.