avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare client
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare client

Buna ziua,

am un client care vrea sa achizitioneze de la firma mea diverse produse. Acestea depasesc suma de 5000 ron. Factura o vrea pe persoana juridica. Pot sa-i emit chitanta pe persoana fizica si sa compensez in contabilitate cu datoria pe care o are ca persoana juridica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:10, 25 Ianuarie 2011
Nu vad logica pentru care ati face asa ceva.
am nevoie de bani cash azi si am poprire pe conturi.

Multumesc
poti sa facturezi pe persoana juridica,tai chitanta de 5000 lei si restul ii iei prin banca cu op
Sau faci mai multe facturi pe zile diferite, si incasezi cu chitanta, maxim 5000/zi/client.
[
b]rocky2009 a scris:
Factura o vrea pe persoana juridica. Pot sa-i emit chitanta pe persoana fizica si sa compensez in contabilitate cu datoria pe care o are ca persoana juridica?


Nu aveti cum sa faceti asa ceva. Nu are logica sa taiati chitanta pe persoana fizica ,atata timp cat factura este emisa pe persoana juridica.Avand in vedere ca acesta achizitioneaza mai multe produse de la Dvs,asa cum a scris si @nego_777mai sus,emiteti facturi cu valoare de 5000 lei sau pana la concurenta acestei sume dar nu in aceeasi zi, si le puteti incasa cu numerar.
Sau emiteti factura si chitanta sau bonul fiscal pe persoana fizica. In acest caz nu sunteti conditionat ca valoarea facturii sau a chitantei sa nu depaseasca 5000 lei.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Incasare cu chitanta de la persoana fizica, in suma mai mare de 5000 lei adrianavoica adrianavoica Buna, va rog sa ma ajutati am o situatie cand o firma vinde o masina la o persoana fizica cu factura, suma mai mare de 5000 lei pe care o incaseaza in ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat, nelamurire alina240 alina240 Buna ziua. Am o firma cu obiect de activitate prestari servicii, serviciile sunt prestate si catre persoane juridice si catre persoane fizice. Desigur detin ... (vezi toată discuția)