Buna ziua! Am o nelamurire.
Beneficiez de pensie de urmas si stiu ca pot beneficia de aceasta pana la implinirea varstei de 26 de ani in conditiile frecventarii cursurilor unei facultati la zi (in prezent am 23 de ani si urmez cursurile unui master la zi).
Nelamurirea mea se refera la urmatorul fapt: urmeaza sa ma angajez si nu stiu daca mai pot beneficia de pensie de urmas chiar daca voi urma in continuare cursurile la master.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Art. 118 din legea 263 din 2010.
DA. puteti cumula pensia de urmas cu alte venituri
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate; d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
(2) Sotul supravietuitor, beneficiar al unei pensii de urmas, poate cumula pensia cu venituri din activitati profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, daca acestea nu depasesc 35% din castigul salarial mediu brut prevazut la art. 33 alin. (5).
Incepand cu data de 01.01.2011, de cand se aplica Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, puteti sa cumulati pensia de urmas cu orice alt venit (inclusiv salariu) indiferent de cunatumul acestuia.
Legislația muncii
anette03
Studentă 24 ani, bursieră în anul IV la Cadastru , pensie de urmaș, doresc să urmez un master în ce condiții pot aplica pentru un job fără a pierde ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
maryan27
Buna seara! In conditiile in care o persoana cu varsta de 23 de ani, lucreaza cu forme legale la o firma privata, mai poate beneficia de pensie de urmas de pa ... (vezi toată discuția)