Buna ziua!
Suntem o asociatie non-profit si derulam in prezent un proiect finantat prin POSDRU.
Avand in vedere modificarile unilaterale ale Autoritatii de Management la contractul de finantare ( reducere prefinantare, etc.) ceea ce a dus la modificarea de mai multe ori a cashflow-ului preiectului, dar si desele intarzieri in rambursarea cheltuielilor si al TVA-ului (TVA din 7 cereri de ramburasare am primit doar pe 2 ) am intampinat dificultati in plata salariilor si automat a contributiilor la stat. In prezent pentru neplata unor penalitati, Finantele ne ameninta sa achitam " cash" restanta, in caz contrar cerandu-ne insolventa.
V-as ruga sa-mi spuneti daca e posibil asa ceva si care ar fi consecintele. Mentionez ca, in situatia in care am primi restantele de la AMPOSDRU am putea achita sumele respective catre finante.
De asemenea v-as ruga sa-mi spuneti ce se intelege prin activitate economica in sensul Legii insolventei?
Conform OG 26/2000 insolventa poate fi ceruta de orice persoana interesata, cand asociatia a devenit insolvabila.
Cum platile pe POSDRU sunt inca suspendate, se poate prezuma starea de insolvabilitate.
Activitatile economice sunt cele care aduc profit, altele decat contributiile membrilor asociati sau donatiile/sponsorizarile/finantarile de proiect.
Insolventa ong
mara78
Buna ziua!
Suntem o asociatie non-profit si derulam in prezent un proiect finantat prin POSDRU.
Avand in vedere modificarile unilaterale ale Autoritatii de ... (vezi toată discuția)