avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA facturare intra comunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA facturare intra comunitar

Bună ziua,

Dacă un PFA scutit de TVA dorește să emită o factură pentru o societate înregistrată în alt stat membru UE este acel PFA obligat să se înregistreze îns copuri de TVA?

Mulțumesc,
Ionel
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:15, 9 Iulie 2012
Se ia de la AF un certificat de TVA cu RO pentru achizitie intracomunitara. Dupa achizitie se completeaza D301 si se plateste TVA-ul aferent .
ce contine factura pe care o emite pfa-ul din romania catre firma din UE?
Este vorba de niște servicii IT. Pe factură va scrie contravaloarea unor servicii IT.
PFA -ul neplatitor de tva este obligat sa se inregistreze in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare si sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari inainte de a presta acest tip de servicii.

de asemenea, PFA-ul are obligatia de a raporta operatiunile in decl. 390 vies.
Mulțumesc pentru răspuns xerxes! Îmi puteți spune și care este cadrul legal care stă la baza răspunsului dumneavoastră? (cod fiscal art./alineat)

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)