avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Succesoral intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Succesoral intre frati

In urma cu 6 ani am facut succesiunea dupa tata, decedat acum 8 ani. Cu aceasta ocazie am vindut apartamentul parintilor , in care locuia mama,si am impartit banii cu fratele meu, mama raminind in grija mea , la domiciliul meu. Fratele meu a mai beneficiat din din vinzarea masinii tatalui meu al carui pret si l-a insusit integral. De altfel nici nu stiu cum a reusit sa vinda masina intrucit era pe numele tatalui si nu a avut procura sau alta imputernicire de la mine sau mama. La succesiunea notariala nici nu a mai figurat in actele de succesiune aceasta masina.
In momentul de fata imi este foarte greu cu intretinerea mamei intrucit atit eu cit si sotia ne-am pierdut locurile de munca si abia reusim sa supravietuim la 55ani. Incercarile mele de a-l convinge pe fratele meu sa contribuie si el la intretinerea mamei s-au lovit de o indiferenta totala. Cum as putea sa-l determin sa-si aduca contributia la intretinerea mamei, avind in vedere ca a beneficiat de o gramada de bani de pe urma ei iar acum nu-i mai pasa ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Doru17, utilizator

Alte discuții în legătură

Suntem 4 frați, tata a murit iar mama nu vrea ca după decesul ei să se vândă apartamentul. cum aș putea să rămân eu în casă dacă ceilalți 3 vor banii pentru partea lor? Rita G. Rita G. Sintem 4 la parinti, tata nu mai este iar mama nu vrea ca la moartea ei sa i se vinda apartamentul. Eu sint una dintre ficele ei si nici eu nu vreau sa-l vind ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu precontract scorpymb scorpymb detin impreuna cu mama doua terenuri pe care le-am pus in vinzare,am gasit cumparator,dar doreste bsa achite in dua rate,una acum si restul in decurs de un ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata/rezervatar/rezerva succesorala 3AA 3AA CAZUL: O familie mama, tata si 2 copii. Tatal a murit primul cind copii aveau in jur de 25-30 ani.Copii au renuntat la notariat la partea de mostenire dupa ... (vezi toată discuția)