avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu precontract

detin impreuna cu mama doua terenuri pe care le-am pus in vinzare,am gasit cumparator,dar doreste bsa achite in dua rate,una acum si restul in decurs de un an.In ce mod ar trebui redactat contractul pt ca in caz d deces a mamei,ea fiind bolnava,sa nu mai trebuiasca sa fac succesiunea iar contractul sa ramina valabil.iar in caz de neplata a ultimei rate ce se poate face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: scorpymb , utilizator 10:28, 27 Ianuarie 2016
Contractul ramane valabil, chiar in cazul decesului uneia dintre parti. In acest caz drepturile si obligatiile sunt preluate de catre mostenitori.

Daca nu veti face succesiunea, daca va fi cazul, nu veti beneficia de drepturile ce reveneau mamei.

In caz de neplata a ultimei rate va trebui sa-l actionati in instanta pe comparator.
Deci sa inteleg ca ce sa vindut ramine bun vindut si nu mai trebuie facuta succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 4 frați, tata a murit iar mama nu vrea ca după decesul ei să se vândă apartamentul. cum aș putea să rămân eu în casă dacă ceilalți 3 vor banii pentru partea lor? Rita G. Rita G. Sintem 4 la parinti, tata nu mai este iar mama nu vrea ca la moartea ei sa i se vinda apartamentul. Eu sint una dintre ficele ei si nici eu nu vreau sa-l vind ... (vezi toată discuția)
Banca- rata pana in 2015 Herra_ Herra_ Mama mea are un imprumut de 10.000ron la BRD. Rata lunara de 300roni o platesc eu. II dau lunar ei (ea da de pe cardul de pensii) Daca Doamne fereste i se ... (vezi toată discuția)
Mostenire tudor ionel tudor ionel cu un an inaintea decesului mamei,bolnava de dementa Alzeimer sora a obtinut in secret tutela asupra ei si i-a vindut casa,dupa 5 ani am aflat toate acestea si ... (vezi toată discuția)