avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil minor din concubinaj.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil minor din concubinaj.

Mama are copilul la ea, rezultat din relatie de concubinaj, iar pe tata nu-l intereseaza de acesta. Copilul e recunoscut de tata, fiind trecut in actul de nastere. Copilul se afla cu mama lui la domiciliul parintilor mamei, iar pe tata nici nu-l intereseaza.
Credeti ca va incredinta spre crestere si educare, instanta, copilul catre mama, copil care momentan se afla cu aceasta, sau va trebui actiune de stabilire domiciliu minor?
Cel mai recent răspuns: ContSters76364 , utilizator 14:08, 22 Ianuarie 2009
Chiar daca in acest moment mama creste copilul, iar pe tata nu-l intereseaza, cel mai bine este sa introduca o actiune pentru incredintarea minorului spre crestere si educare.
Mama a muncit, a fost si angajata cu carte de munca, dar tatal nu a facut nimic. Doar a cheltuit banii si a stat ca un parazit. Mama a plecat de la Oradea si s-a stabilit de cateva luni in Vaslui cu tot cu copil, la parintii ei, unde are de toate si o duce foarte bine. Tatal nici un semn. Nici nu are unde sta tatal copilului ca aveau ceva inchiriat, iar parintii lui sunt despartiti si foarte bolnavi.

Deci actiunea de incredintare spre crestere si educare minori trebuie depusa la instanta. Multumesc.
La instanta dar la cea de la domiciliul tatalui.
Dar nu e la instanta din raza caruia domiciliaza copilul minor? si acuma e in Vaslui. Caci acesta este cu mama lui.
Nu, la instanta de la domiciliul paratului daca e vorba de incredintarea minorului.
Incercati sa contactati avocat de acolo pt ca mama sa nu vina la toate termenele de judecata.Va veni avocatul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pentru indrumare geanina81 geanina81 buna ziua..cer indrumarea unui specialist..va rog..am o prietena romanca care are un copil de 2 ani cu un italian...copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Relatia de concubinaj ebe ebe Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, ... (vezi toată discuția)